shellah pisze:chciałbym wkoncu mieć opcję na 0 że pali mi z pb i po osiągnięciu progów obrotów przełącza na Lpg.
Wyczytałem w instrukcji że ta funkcja jest na pozycji II a na 0 masz natychmiastowe przełączenie/odpalenie na lpg bez żadnych warunków.
http://www.ac.com.pl/public/pubonline/c ... tag2-W.pdf
Może być problem bo urządzenie zaprojektowali pod 1 cewkę na wszystkie cylindry a tutaj jest po jednej na dwa.
Oznacza to w praktyce, że jeśli nie uda się wyregulować tego potencjometrem to przełączenie będzie następowało na bardzo wysokich obrotach.
Rozwiązaniem może być podłączenie sygnału obrotów z obrotomierza tylko nie wiem czy ten przełącznik przyjmie ten sygnał i czy nie zakłóci to pracy obrotomierza.
Następna opcja to ścisłe owinięcie brązowego kabla na przewodzie wysokiego napięcia. Ale wtedy może to utrudnić odpalanie na gazie.
Zobacz gdzie teraz masz to podłączone (brązowy przewód z wiązki stag).
Na początek by proponował owinąć brązowy kabel od staga na przewodzie wysokiego napięcia, tak z 6-8 zwojów wystarczy.
Jeśli efekty nie będą zadowalające to można podłączyć pod cewkę zapłonową.
Na grodzi masz moduł z dwoma wtyczkami po obu stronach. Podłącz pod jeden z kabli we wtyczce do której dochodzą 3 kable (w drugiej powinieneś mieć 4 kable ale tej nie ruszaj).