[B4/ABK] Ubytki płynu chłodniczego....
[B4/ABK] Ubytki płynu chłodniczego....
Cześć mam taki problem ubywa mi płynu ze zbiorniczka wyrównawczego tak mniej wiuecej litr musze dolewac na dwa miesiace ... przeczytalem już wszystko o tym co sie powinno dziac ze auto moze kopcic ,o mazi na korku itp... oleju mi nie przybywa ,pod autem nie ma plam ,nie wiem gdzie to ucieka ale mam pytanie co sadzicie o opini mechanika u którego byłem.. on mówi zebym jezdził i dolewal bo to moze uciekac własciwie wszędzie , mówił ze mial taki przypadek ze klient miał ryse na bloku i tamtedy mu uciekało .... ja troche sie boje ze moge zatrzec silnik i sam nie wiem co robić ... bo jezeli by to uciekalo nie do silnika i musial bym od czasu do czasu dolewac to nie było by tragedii wiadomo ze moim zdaniem wyciek zrobil by sie coraz większy i wkoncu bym go zlokalizował ale gorzej jakby uciekalo do silnika albo do alternatora mam gaz .... co sądzicie o tej radzie mechanika???
Ostatnio zmieniony 08 paź 2011, 13:46 przez hetin, łącznie zmieniany 1 raz.
- davidpolska
- Forum Audi 80
- Łukasz1990
- Forum Audi 80
Gdyby walnęła uszczelka pod głowicą to ewidentnie wzrastało by ciśnienie w układzie i pokazały by się inne problemy.Odpal zimny silnik,nie zagrzewaj zbyt mocno,przegazuj troszkę aby przyspieszyć obieg.Zgaś silnik i oglądaj dokładnie wszystkie króćce,któryś na pewno się spoci.
A teoria mechanika to dla mnie jakiś kosmos.
A teoria mechanika to dla mnie jakiś kosmos.
witam, również mam problem z ubywającym płynem, tyle że zawsze wywala mi go gdzieś na łączeniach węży czy króćcach podczas szybszej jazdy, i tak za każdym razem uszczelniam powstałe wycieki a to za jakiś czas sączy się z innego miejsca tak jakby ciągle ten płyn szukał ujścia. Korek w zbiorniku wymieniony, pompa wody wymieniona, termostat ok rok temu wymieniony. Tak naprawdę układ szczelny jest przez parę dni a potem znów gdzieś się sączy czy to taki pech? Bo już sam nie wiem.
- davidpolska
- Forum Audi 80