[B 4]Różnice miedzy maska w sedanie a coupe.
[B 4]Różnice miedzy maska w sedanie a coupe.
Witam pytanie odnośnie masek czy do sedana B 4 pasuje maska od coupe? Ponieważ znalazłem dość tanio od coupe i nie wiem czy pasuje. Nie wiem czy też zderzak pasuje od coupe.
Proszę o pomoc.
Proszę o pomoc.
Ostatnio zmieniony 10 paź 2011, 21:14 przez gacman38, łącznie zmieniany 2 razy.
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Czy to Coupe, Cabrio, Sedan, Awant - pokrywy silnika są identyczne. Co do zderzaka, to montują takie do innych nadwozi, wiec chyba pasuje. Nie wiem tylko, czy przednie mocowania są identyczne.
Ostatnio zmieniony 10 paź 2011, 21:28 przez IC69, łącznie zmieniany 1 raz.
- Leo
- Forum Audi 80
- Imię: Adam
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 3B
- Kontakt:
dobra, a czym się różnią? bo etka mówi co innego?levis1991 pisze:mylisz sie z tymi pokrywami...IC69 pisze:Czy to Coupe, Cabrio, Sedan, Awant - pokrywy silnika są identyczne. Co do zderzaka, to montują takie do innych nadwozi, wiec chyba pasuje. Nie wiem tylko, czy przednie mocowania są identyczne.
- Kelis.Zx145
- Forum Audi 80
- Kontakt:
słuchaj ja nie mówie tutaj o tym że zderzak inny nie pasuje, ktoś wspomniał o pokrywie dolnej że w Awancie,sedanie, coupe są takie same.
Przede wszystkim jak wiadomo w avancie i w sedanie jest taka sama pokrywa silnika ale jesli chodzi od coupe jest dłuższa o parę cm i jest pełniejsza na przednich załamaniach bo oryginalna od sedana ma luki jak się włoży w zderzak od coupe.
Tak wiec ja nie jestem jednym przypadkiem że do zderzaka od coupe włozyłem pokrywe dolną od coupe podesłaną od kolegi duo, który może potwierdzić moje słowa.
Tak samo jak dydo który do swojego zderzaka też musiał załatwiać sobie inna pokrywe silnika.
Mam jedna w sedanie orginalna pokrywe i w avancie od coupe ale specjalnie nie bede wam pokazywał to zdjęciowo bo nie mam kanału żeby sobie od tak o zdejmować obudowe pod silnik.
ps: osoby które mogą potwiedzić w tym momencie moją wypowiedz to dyzio, duo, dydo
z tego co sie orientuje
Przede wszystkim jak wiadomo w avancie i w sedanie jest taka sama pokrywa silnika ale jesli chodzi od coupe jest dłuższa o parę cm i jest pełniejsza na przednich załamaniach bo oryginalna od sedana ma luki jak się włoży w zderzak od coupe.
Tak wiec ja nie jestem jednym przypadkiem że do zderzaka od coupe włozyłem pokrywe dolną od coupe podesłaną od kolegi duo, który może potwierdzić moje słowa.
Tak samo jak dydo który do swojego zderzaka też musiał załatwiać sobie inna pokrywe silnika.
Mam jedna w sedanie orginalna pokrywe i w avancie od coupe ale specjalnie nie bede wam pokazywał to zdjęciowo bo nie mam kanału żeby sobie od tak o zdejmować obudowe pod silnik.
ps: osoby które mogą potwiedzić w tym momencie moją wypowiedz to dyzio, duo, dydo
z tego co sie orientuje
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Kamil, Ty chyba nadal mnie nie rozumiesz. Pokrywa silnika (jak sama nazwa na to wskazuje), to coś co okrywa/nakrywa silnik, czyli znajduje się nad nim, a nie pod nim.levis1991 pisze:Czy to Coupe, Cabrio, Sedan, Awant - pokrywy silnika są identyczne. niezłe stwierdzenie....
Tytuł tego tematu brzmi:
Maska = Pokrywa silnika. To jest ogólnie przyjęte, techniczne nazewnictwo tego elementu.Różnice miedzy maska w sedanie a coupe.