[80 B4 Tdi] wybitny pech?
[80 B4 Tdi] wybitny pech?
Witam serdecznie wszystkich.Nadmieniam,że przeczytałem posty dotyczące braku wskazań temperatury na desce.Wynika z tego ,że mam po prostu pecha.Wymieniłem czujnik 3-pinowy,stabilizator napięcia,przelutowane luty i d...a.Zegar ani drgnie.Czy ma ktoś może sam wskaźnik /na desce jest napisane oznaczenie UN4/ do sprawdzenia lub odsprzedania?
Pozdrawiam Pafko
Pozdrawiam Pafko
proponuje zrobić tak: zdjąć wtyczkę od czujnika temperatury,wlaczyc zaplon i polączyć za pomocą drucika dwa piny we wtyczce.nie wiem które dokładnie, pokombinuj, w końcu są tylko trzy.jeśli wskaźnik na desce nie pójdzie na maxa z temperatura, tzn.że jest do wymiany wskaźnik.na allegro po 30zl mozna nabyć.
pozdrawiam
pozdrawiam
- killer0123
- Forum Audi 80
Manq,zrobiłem jak napisałeś.Wskazówka jednak drgnęła na najwyższą z czerwonych kresek i to wszystko. Za radą mojego kumpla ze studiów włożyłem podkładki miedziane pod płytę główną i skręciłem ponownie.Zaczęło znowu pokazywać temperaturę :shock: .Kiedy doszła do 90 stopni wyłączyłem zapłon.Wskazówka opadała skokowo,nie tak płynnie jak paliwa.Też tak macie?
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
tam smarowanie duzo nie daje ... przeciez tam jest budowa nadziałaniu tzw "wlosa" sprezynka w srodku sie nagrzewa i rozciaga wtedy wskazowka sie przesuwa..
u mnie było podobnie ze nawet sie nieruszał a jak ruszył to 1-2mm i to wszystko :-|
wymieniłem czyjnik ten co Ty i działało pare dni :-| wyjolem wskaznik z licznika poruszalem wskazowka i działało znowu pare dni ... nacieszyłem sie tyle ze dziala kiedy chce ale bardzo żadko :evil: musze chyba kupic taki ale nie wiadomo jaki sie kupi :-| moze są jakies zamienniki ? FranoF1 są takie w serwisie u Ciebie ? po ile ojro ?
u mnie było podobnie ze nawet sie nieruszał a jak ruszył to 1-2mm i to wszystko :-|
wymieniłem czyjnik ten co Ty i działało pare dni :-| wyjolem wskaznik z licznika poruszalem wskazowka i działało znowu pare dni ... nacieszyłem sie tyle ze dziala kiedy chce ale bardzo żadko :evil: musze chyba kupic taki ale nie wiadomo jaki sie kupi :-| moze są jakies zamienniki ? FranoF1 są takie w serwisie u Ciebie ? po ile ojro ?
-
- Audi 80 Klub
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
-
- Audi 80 Klub