[2.0 ABK] słabe światła mijania i drogowe
[2.0 ABK] słabe światła mijania i drogowe
Witam, z racji iż ostatnio wcześniej robi sie ciemno, zauważyłem że światła drogowe i mijania mam bardzo słabe, szkła w reflektorach nie są brudne ani zniszczone, odblaski są ok.,żarówki H4 dziś wymieniłem na nowe 55/60W+50% więcej światła Philips, i nic, dalej słabo świeci, może ktoś miał taki przypadek, co z tym fantem zrobić???
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 16 paź 2011, 20:04 przez karlos2, łącznie zmieniany 1 raz.
- goldi j51
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
Może to pomorze
https://audi80.pl/all-tuning-swiatel ... t10711.htm
https://audi80.pl/all-tuning-swiatel ... t10711.htm
Poprawiłem.gibaj pisze:Popraw proszę tytuł tego wątku zgodnie z regulaminem. Zastosuj w nim odpowiednie tagi. Dla działu technicznego tagi wyglądają tak. W przypadku nie poprawienia, zostanie on zamknięty lub usunięty !
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez karlos2, łącznie zmieniany 1 raz.
philips słaby.
Odblaski na soczewie odbija na 350m a na drogowych to nawet do 1km się doliczyłem na prostej.
Naprawdę wstawiaj NB i się ciesz i ustaw lampy:)
Odblaski na soczewie odbija na 350m a na drogowych to nawet do 1km się doliczyłem na prostej.
Ostatnio zmieniony 27 lis 2019, 18:41 przez MichalxQ7, łącznie zmieniany 1 raz.
MichalxQ7 pisze:philips to największe Chińskie ścierwo osram night breaker +90 nie ma nic lepszego naprawdę.
Miałem je H4 ale niestety klosz dostał strzała kamieniem i pękł i mówię soczewki wstawię.
I w soczewie mam H1żarnik 6000k a na drogowe night breaker +90 i efekt jest taki ze jak je ustawiłem to
Dokładnie, kiepskie,
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez FLORYDA, łącznie zmieniany 2 razy.
13.18v na żarówce przy pracującym silniku to za mało , sprawdź ładowanie akumulatora / alternator .
Pomiar na akumulatorze na wolnych obrotach bez świateł i przy ok 3000 obrotów na światłach.
Jeśli będzie w okolicach 14v to jest dobrze.
Wtedy pomoże montaż przekaźników na lampy . Opis jest na forum.
Pomiar na akumulatorze na wolnych obrotach bez świateł i przy ok 3000 obrotów na światłach.
Wtedy pomoże montaż przekaźników na lampy . Opis jest na forum.
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
a po co 3 tyś obrotów?, na wolnych ma być 14Vserizzi pisze:Pomiar na akumulatorze na wolnych obrotach bez świateł i przy ok 3000 obrotów na światłach.
o toż to, u mnie też tak podobniemaciek889 pisze:serizzi napisał/a:
13.18v na żarówce przy pracującym silniku to za mało
Przy tych cienkich kablach jakie s w audi 80 to norma.
ps ale nie ma się co jarać bo kolega jakiegoś starego kotleta odgrzał koledzy już pewnie dawno temat rozwiązali