[AAZ] Czujnik 4 pinowy...
-
- Forum Audi 80
- Imię: tomek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
[AAZ] Czujnik 4 pinowy...
Witam...
Od pewnego czasu probuje znalesc jakies dane o rezystancji jakie ma czujnik 4 pinowy...
Bo znalazłem tylko tyle ze to czujnik G62 ale dalej nie moge ruszyc z tym niewiem jakie ma miec wartosc ....
Jesli ktos wie jakie powinny byc wartosc prosze o podanie ich..
Od pewnego czasu probuje znalesc jakies dane o rezystancji jakie ma czujnik 4 pinowy...
Bo znalazłem tylko tyle ze to czujnik G62 ale dalej nie moge ruszyc z tym niewiem jakie ma miec wartosc ....
Jesli ktos wie jakie powinny byc wartosc prosze o podanie ich..
Ostatnio zmieniony 17 paź 2011, 22:21 przez Tomcionerwus, łącznie zmieniany 1 raz.
jaki ten czujnik 4 pinowy?? Bo jeżeli chodzi o czujnik temperatury cieczy chłodzącej to tutaj masz parę info b4-1z-aaz-potrzebny-schemat-szescio-pin ... imatyzacji
-
- Forum Audi 80
juz podaje o jaki czujnik mi sie rozchodzi
http://moto.allegro.pl/czujnik-temperat ... 15086.html
tu jest link na allegro co ostatnio kupiłem i cos w nim nie tak miedzy stykiem 1 a 3 nic nie pokazuje zadnych wartosci......
http://moto.allegro.pl/czujnik-temperat ... 15086.html
tu jest link na allegro co ostatnio kupiłem i cos w nim nie tak miedzy stykiem 1 a 3 nic nie pokazuje zadnych wartosci......
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
dzis odkryłem ze umnie cos zaczeło chodzic , jednak okazało sie ze to pompka elektryczna w ukladzie chłodzenia czy to długo bedzie mi pracował na zgaszonym silniku bo nieiwem czy zostawiac go tak bo dzis wziałęm i odkreciłem klemem mimnusowa.....
Druga kwetsia jest taka jaka jest roznica miedzy czujnikiem o kolorze zołtym a niebieski bo gosc mnie zapewniał ze to jest do audi 80 z wersji silnikowe AAZ...... ale cos mi tu niepasuje bo przed tem kontrolka swiec zarowych swieciła dłuzej a teraz po wymianie czujnika pare sekund i gasnie....
Druga kwetsia jest taka jaka jest roznica miedzy czujnikiem o kolorze zołtym a niebieski bo gosc mnie zapewniał ze to jest do audi 80 z wersji silnikowe AAZ...... ale cos mi tu niepasuje bo przed tem kontrolka swiec zarowych swieciła dłuzej a teraz po wymianie czujnika pare sekund i gasnie....
-
- Forum Audi 80
oj kolego widac ze nie miałes wogle audi z silnikiem aaz 1.9 td.
jak zmieniłem czujnik 4pinowy to pompka zaczeła pracowac jak tylko silnik sie zagrzeje do 90 stopni i jak zgasze silnik to pompka jeszcze pracuje kilka minut to pewnego momentu....
co do kontrolki to ona bardzo krotko swieci i gasnie ale odpala normalnie.....
jak zmieniłem czujnik 4pinowy to pompka zaczeła pracowac jak tylko silnik sie zagrzeje do 90 stopni i jak zgasze silnik to pompka jeszcze pracuje kilka minut to pewnego momentu....
co do kontrolki to ona bardzo krotko swieci i gasnie ale odpala normalnie.....
-
- Forum Audi 80
Jarewa pisze:Może głupie pytanie ale o jaką pompkę chodzi?
AAZ to prosty silnik jedynie co z elektryki posiada to zaworek odcinający paliwo.
moje audi ma elektryczna pompke wody.....
czujnik 4 pinowy go włacza i wyłacza.....
do tego daje sygnał zarzadza czasem grzania swiec zarowych
do przekaznika o numerze 136 .....
tyle zauwazyłem i rozszyfrowałem po schemacie z ksiazki audi ....