Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B4 Kombi] Felgi od Forda w B4

ODPOWIEDZ
shn09
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B4 Kombi] Felgi od Forda w B4

Post autor: shn09 » 20 paź 2011, 19:33

Witam. Dwa dni temu byłem wymienić opony na zimówki i dowiedziałem się że w felgi są "fordowskie" i jest milimetrowa przerwa od piascie i wygląda to tak jakby były one po prostu za duże. Oczywiście na otwory pasuje i wkręca się je bez problemu. I stąd moje pytanie czy może sie coś poważnego stać, dodam ze są one założone na tył. W wulkanizacji powiedzieli mi że jeżeli nie bd się śruby luzować to bd ok a jeśli się bd luzować to po prostu je dokręcać. Licze na jakieś wsparcie od was ;) pozdrawiam.

Awatar użytkownika
ATLAS
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ATLAS » 20 paź 2011, 21:29

Na wulkanizacji mieli rację. Od wibracji przez brak osadzenia na czopie piasty mogą się luzować śruby. Możesz spróbować uszczelnić tą szparę. Albo u tokarza zamów pierścień aluminiowy, albo weź kawałek cienkiej blaszki i sam ją zamontuj wokół czopa piasty i wciśnij felgę, tak by dokładnie dolegała do piasty/tarczy. W alufelgach stosuje się pierścienie centrujące z plastiku, jednak zawsze są grubsze niż 1mm. 1mm widziałem tylko z alu robione.

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Motostacja PL
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 29 paź 2011, 12:50

Musisz mieć pierścienie centrujące bo bez nich będzie kicha. Jak felga źle scentrowana będzie biła to dostają między innymi łożyska a po za tym to niebezpieczne i nie wygodne. Tylko tak jak kolega wyżej pisał, może być problem z dostaniem takich pierścieni. Na allegro jest pełno ofert, musiałbyś poszukać.

Awatar użytkownika
VinCe
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: VinCe » 29 paź 2011, 14:05

ford ma 63,3 Ty masz 57,1 takich pierścieni centrujących musisz szukać lub dotoczyć.

kolczu

Post autor: kolczu » 06 lis 2011, 21:04

Dostanie dostanie ja miałem fordowskie felgi i nie miałem problemu ze znalezieniem takich pierscieni

ODPOWIEDZ

Wróć do „Koła i felgi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl