[80 B3 1.6TD] Szpilka glowicy bez zaslepionego dna
- Fighter001
- Forum Audi 80
[80 B3 1.6TD] Szpilka glowicy bez zaslepionego dna
Witam mam taki problem otoz szpilka glowicy wypchnela mi dno dziury w ktora sie ja wkreca, oczywiscie mowa tu o dnie w bloku silnika. Widac tam teraz plyn chlodniczy. Czy jezeli skrece to do kupy to plyn jakos poprzez gwint nie przejdzie pod uszczelke? Moze ma ktos jakis pomysl jak uszczelnic gwint zeby przez przypadek plyn jakos nie przedostal sie yam gdzie go byc nie powinno? Myslalem zeby srube posmarowac pasta do tlumikow albo silikonem reinz? Pomozcie bo wlasnie przelozylem ten blok do auta a tu taki zonk.
- Fighter001
- Forum Audi 80
- Fighter001
- Forum Audi 80
Dwa razy dokrecalem to i trzeci raz chcialem ale sie nie udalo pod drugim 90stopni pierwsza szpilka sie pieknie urwala, ale dzisiaj zakupilem szpilki firmy glaser i na starej uszczelce ktora na aucie byla z 4godziny zlozylem auto i dokrecalem szpilki z sercem w gardle zeby tylko nie urwac bo po rozgrzaniu i dokrecaniu trzeci raz 90stopni strzykaly wiec nie ktore pelne 90stopni nie dokrecilem. Ale nic sie nie dzieje auto jezdzi kompresja w plyn nie idzie wiec raczej przeszczep sie przyjal i tym sposobem mam SB a nie zarzniete RA :mrgreen: No i magiczna zaslepka chyba tez zdala egzamin ale to czas pokaze czy beda jakies fontanny ze zbiorniczka wyrownawczego <nie powiem>
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Matko i córko :shock:Fighter001 pisze:Dwa razy dokrecalem to i trzeci raz chcialem
Za parę złotych więcej jest Victor ReinzFighter001 pisze:szpilki firmy glaser
Spokojnie, wkońcu śruby są wykonane ze stali twardości co najmniej 10.9, trudno taką ukręcić za pierwszym razem.Fighter001 pisze:bo po rozgrzaniu i dokrecaniu trzeci raz 90stopni strzykaly
- Fighter001
- Forum Audi 80
Sprzedawca polecal szpilki Glasera podobno firmy tuningowe z Wro ich uzywaja, tak samo jest z uszczelka na reinzu sie raz przejechalem poprostu puscila miedzy cylindrami a glaser chodzi nawet drugi raz zalozona w sumie nawet nie byla jeszcze dobrze dokrecona to dziwne by bylo jak by nie chodzilo na niej. Jak bede mial czas to rozkrece stary silnik w ktorym pekl mi blok od strony sprzegla przy wale bo bardzo mnie ciekawi dlaczego tak sie stalo.
- Fighter001
- Forum Audi 80