[80 2.3 NG] Zawyżone obroty, cieżkie odpalanie
- eSPe
- Forum Audi 80
- Imię: Sławek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Nie. Ale na paliwie jak jest odpalony chodzi jak lalka. Równo na jałowym, elegancko przyśpiesza, ładnie jedzie - nic nie przerywa.
[ Dodano: 2011-10-25, 21:39 ]
A coś tam wspomniałeś o tym czymś rozruchowym.
Podpowiadaj bo mam dawcę NG i jest szansa popróbować póki żana całego na graty nie rozsprzeda hehehehehe.
[ Dodano: 2011-10-25, 21:39 ]
A coś tam wspomniałeś o tym czymś rozruchowym.
Podpowiadaj bo mam dawcę NG i jest szansa popróbować póki żana całego na graty nie rozsprzeda hehehehehe.
Podmien wtryskiwacz rozruchowy. Ten z niebieską wtyczka. Jak zajrzysz pod kolektor ssacy to go zobaczysz.
http://img04.allegroimg.pl/photos/oryginal/18/56/72/19/1856721908. Ewentualnie sprawdz najpierw czy na zimno kręcąc rozrusznikiem na jego kostce pojawia się napięcie. Oprócz tego skład mieszanki warto by skontrolować. Jak zapalasz rano czuć paliwem?
edit. teraz się cofnąłem do pierwszej strony i wyczytałem że masz gaz. Reduktor nie puszcza? Spróbuj zakrecic butle i wypalić caly gaz aż zgaśnie i na zimno spróbuj odpalić.
http://img04.allegroimg.pl/photos/oryginal/18/56/72/19/1856721908. Ewentualnie sprawdz najpierw czy na zimno kręcąc rozrusznikiem na jego kostce pojawia się napięcie. Oprócz tego skład mieszanki warto by skontrolować. Jak zapalasz rano czuć paliwem?
edit. teraz się cofnąłem do pierwszej strony i wyczytałem że masz gaz. Reduktor nie puszcza? Spróbuj zakrecic butle i wypalić caly gaz aż zgaśnie i na zimno spróbuj odpalić.
Ostatnio zmieniony 25 paź 2011, 22:08 przez slaid, łącznie zmieniany 1 raz.
- eSPe
- Forum Audi 80
- Kontakt:
czasami tak.slaid pisze:Jak zapalasz rano czuć paliwem?
O kyrielejson nareszcie ktoś kto zna się na rzeczy.
slaid, będziesz u żanyw sobotę? To zajadę-pogadamy, podmienimy co trzeba.
Ja to wiem jak działa pompa ciepła, czy jak zaprojektować/wykonać kotłownię lub węzeł ciepłowniczy a z mechaniki to tak średnio.
Wiem gdzie woda, gdzie olej, gdzie paliwo i co to silnik.
I jak coś puka to o co prosić w sklepie i tyle.
A już mam łeb taaaaaaaaki od tego odpalania bo nie mogę dojść już ponad pół roku tego a wkurzające to jest. Im zimniej się na podwórku robi to tm bardziej wpieniające to jest.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- eSPe
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Fajno. :mrgreen:slaid pisze:Będe w sobotę.
A jak się ją zakręca? Zdjąć dekielek (w kole mam butle) i jest tam jakis kurek?slaid pisze:Sprawdż jeszcze jak zapali na zakręconej butli od gazu.
A po czym to poznać kiedy się włącza lub nie włącza?aldi pisze:Sprawdzałeś czy włącz się wtryskiwacz rozruchowy?
- eSPe
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Łokej. <ok>slaid pisze:Zostaw to do soboty jak wytrzymasz
Łokej. <ok>slaid pisze:Spróbuj z tą butlą na początek.
[ Dodano: 2011-10-26, 21:11 ]
odpalanie na zimnym silniku (te walnięcie pod koniec to stuknąłem telefonem o kiere a nie strzał) - trzeba podgłośnić bo z telefonu nagrywałem.
Rano przy 2,5"C na zimnym
Po pracy po południu przy 9,5"C
Kilka odpałów i zgaszeń na ciepłym silniku.
- eSPe
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Dzięki slaidowi udało się ustalić że podczas rozruchu nie dochodzi (nie dochodziło) zasilanie na wtrysk rozruchowy.
Po dociskałem skrzynkę bezpieczników i same bezpieczniki i jakoś zaczął odpalać (już nie sprawdzałem czy dochodzi prąd do rozruchowego).
Za chwilę znowu to samo. slaid mówił że trzeba by dobrać się do kompa może po prostu jakiś kabelek poluzowany czy coś.
W każdym bądź razie wróciłem do domu myśląc kiedy i jak dobrać się do kompa (pod nogami pasażera).
Ogólnie niezłe jaja wyszły. Podstawiłem auto pod dom i ostatnie 6 prób odpalenia z rana na zimnym silniku po nocy są na dotyk. hahahaha
Chyba auto z zazdrości zaczęło odpalać jak należy gdy postawiłem obok niego nowy nabytek (B4 AAH Q). NG idzie na sprzedaż. https://audi80.pl/sprzedam-b4-ng-199 ... htm#671976
Teraz pali elegancko. Możliwe że coś przy skrzynce czasami nie kontaktuje. Cuda na kiju.
Po dociskałem skrzynkę bezpieczników i same bezpieczniki i jakoś zaczął odpalać (już nie sprawdzałem czy dochodzi prąd do rozruchowego).
Za chwilę znowu to samo. slaid mówił że trzeba by dobrać się do kompa może po prostu jakiś kabelek poluzowany czy coś.
W każdym bądź razie wróciłem do domu myśląc kiedy i jak dobrać się do kompa (pod nogami pasażera).
Ogólnie niezłe jaja wyszły. Podstawiłem auto pod dom i ostatnie 6 prób odpalenia z rana na zimnym silniku po nocy są na dotyk. hahahaha
Chyba auto z zazdrości zaczęło odpalać jak należy gdy postawiłem obok niego nowy nabytek (B4 AAH Q). NG idzie na sprzedaż. https://audi80.pl/sprzedam-b4-ng-199 ... htm#671976
Teraz pali elegancko. Możliwe że coś przy skrzynce czasami nie kontaktuje. Cuda na kiju.