Dziś jade na diagnostykę do mechanika mam nadzieje mimo wszystko ze to nie przepustnica bo juz wszystkie jakie mialem sprzedalem

a moze to tylko sonda??
[ Dodano: 2011-11-06, 13:14 ]
Z autem niestety za wiele się nie wyjaśniło przełożyłem czujnik położenia wałka rozrządu, świece, przewody i nadal to samo... Zauważyłem że jak powoli go wkręcam (powoli dodaje gazu na benzynie) to autko na postoju kręci się do 6 tys. a później obroty szybko spadają, przy gwałtownym dodatniu gazu auto kreći się do 3 ty.s a później jakby sie dławiło... Może dostaje za dużo benzyny?? I trzeba w jakiś sposób wyregulować wtrysk?? Oświeci mnie ktoś czy jest to możliwe i jak tego dokonać??
[ Dodano: 2011-11-07, 20:06 ]
No i jak sie dziś okazało po zdjęciu filtra powietrza rozrząd był przestawiony o 2 ząbki... (jak do tego doszło nikt nie umiał mi wyjaśnić) Co najciekawsze rozrząd przestawił się na największym kole a nie tak jak zazwyczaj się dzieję na najmniejszym... Ale przy okazji zostało ustawione kilka innych rzeczy i teraz śmiga aż miło :mrgreen: Temat uważam za zamknięty mam nadzieję że komuś kiedyś się przyda