Cześć
Zauważyłem, że poci mi się przewód paliwa powrotny z pompy na tym przejśćiu z czarnego wężyka na przeźroczysty i pojawiają sie bąble (dużo) jak dotykam przewodu zasilającego - łapie gdzieś przy wyjściu z filtra.
Chciałbym wyrzucić te przejściówki i wstawić przewód bezpośrednio od króćca przy filtrze do króćca przy pompie - nie ma przeciwwskazań ?
Rurka na pompie ma 9mm (zaznaczona strzałką) - brać przewód Gates 8mm czy 10mm bo jeszcze nie zrywałem przewodów ale pewnie jest jakieś zgrubienie na końcu.
[B4 1.9 TDI 1Z] przewody paliwowe - filtr pompa i powrót
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Po coś to jest ,jak są przezroczyste to wystarczy rzut oka żeby stwierdzić że coś nie tak jest z paliwem ...w życiu bym ich nie zamienił na nieprzezroczyste ,jak gdzieś ci ssie powietrze to na pewno nie z winy przezroczystego ,wystarczy wymienić kawałek zbrojonego gumowego i po sprawie ...ale niech kazdy robi jak uważa ,jego auto jego sprawa ...u mnie też trochę tych bombelków leci i nie ma to najmniejszego wpływu na jazdę ...Ross pisze:Chciałbym wyrzucić te przejściówki i wstawić przewód bezpośrednio od króćca przy filtrze do króćca przy pompie - nie ma przeciwwskazań ?
- tokarka606
- Forum Audi 80