[B4] Głosniki - podłączanie głosników tylnych
Zdjęcie przedstawia wszystkie przewody które idą do tylnych głośników. Nie mogę rozgryśc tylko tych 3 po prawej. Kolory: czesrwony z brązowym, żółtym i białym
[ Dodano: 2011-04-30, 22:54 ]
Zdjęcie zamieszczone i nikt nie potrafi mi pomoc, odp na moje pytanie? Myślalem że znajdę tutaj fachową pomoc a tu cisza jak na cmentarzu.
[ Dodano: 2011-04-30, 22:54 ]
Zdjęcie zamieszczone i nikt nie potrafi mi pomoc, odp na moje pytanie? Myślalem że znajdę tutaj fachową pomoc a tu cisza jak na cmentarzu.
[80 B4] Pomoc w podłączeniu głosników tylnych drzwi.
Cześć. Kupiłem sobie ostatnio 80-tke i od razu postanowiłem coś w niej porobić. Kupiłem nowe boczki tylnych drzwi w których są głośniki noki a u mnie w oryginale ich nie ma więc musze poprowadzić nowe kable od głośników aż do radia. Więc mam trzy pytania:
1 - Jakimi kablami najlepiej je podłączyć?
2 – Dlaczego w oryginale do drzwi idą 2 kable a w kostce zwiększa się ilość do 5 kabli i idą do dużego głośnika a potem od dużego idą 2 do twiterka. Czy podpiąć się pod tamta oryginalna kostkę czy bezpośrednio do głośników.
3 - Do czego jest te środkowe gniazdo w dużym głośniku. Największe to podłączenie głośnika a najmniejsze wyjście do twiterka.
1 - Jakimi kablami najlepiej je podłączyć?
2 – Dlaczego w oryginale do drzwi idą 2 kable a w kostce zwiększa się ilość do 5 kabli i idą do dużego głośnika a potem od dużego idą 2 do twiterka. Czy podpiąć się pod tamta oryginalna kostkę czy bezpośrednio do głośników.
3 - Do czego jest te środkowe gniazdo w dużym głośniku. Największe to podłączenie głośnika a najmniejsze wyjście do twiterka.
Hmmm.. co do tej "aktywności" głośników w tylnych drzwiach nie jestem przekonany. U mnie ori instalacja na 6 głośników prowadzi tylko i wyłącznie kable sygnałowe do głośników tylnych (na midbass), w tym głośniku znajduje się tylko zwrotnica, więc jest to po prostu zestaw odseparowany a nie żaden aktywny. "Kostkologia" idzie dokładnie tak jak kolega mezik0, napisał
[ audi cabrio ] nagłośnienie
Witam. przymierzam się do rozbudowy swojego CA, i mam problem, jakie zestawy polecacie? z przodu mam hertz dcx 130 z tyłu narazie oryginalne. W bagażnik chce włożyć skrzynie, no i wzmak. I teraz pytanie czy lepiej kupić wzmacniacz 5-kanałowy i zasilić to wszystko czy mono na skrzynie i 4-kanałówkę na resztę. Znajomy chce sprzedać wzmak hifonics brutus 2000 w RMS i do tego skrzynie z głośnikiem 500 w RMS tez Hifonics, poradźcie coś. a budżet to myśle że koło 1200 na wzmacniacz i skrzynie i jak starczy to jakiś lepszy przód
ja bym sie zastanowił nad 4kanałówką i 2kanałówką choć fakt ilość miejsca nie jest duża a jeśli chodzi o resztę podaj jakie masz radio i czego oczekujesz
[ Dodano: 2011-11-06, 21:27 ]
coś z używek
rodek-r680i
alpine-mrv-f450-5
infinity-ra6006
i jestem za tym co napisał meir kup 4kanałówkę a jak dozbierasz kasy jakieś 2 kanały lub mono bo jeśli w bagaju ma być coś mocniejszego to za ta kwotę ciężko będzie o wzmak 5tke i skrzynie nie licząc przewodów do wzmacniacza o takiej mocy bo one same wyniosą pi razy drzwi 200-250zł na biede
[ Dodano: 2011-11-06, 21:27 ]
coś z używek
rodek-r680i
alpine-mrv-f450-5
infinity-ra6006
i jestem za tym co napisał meir kup 4kanałówkę a jak dozbierasz kasy jakieś 2 kanały lub mono bo jeśli w bagaju ma być coś mocniejszego to za ta kwotę ciężko będzie o wzmak 5tke i skrzynie nie licząc przewodów do wzmacniacza o takiej mocy bo one same wyniosą pi razy drzwi 200-250zł na biede
Ostatnio zmieniony 21 sty 2012, 10:46 przez mezik0, łącznie zmieniany 1 raz.