[Audi A4 AFN] Wtryski 1Z do AFN??
[Audi A4 AFN] Wtryski 1Z do AFN??
Pytanie dotyczy zachowania się silnika AFN po wsadzeniu do niego wtrysków od 1Z. Czy to będzie pracować, a jeśli już to jak? Co może "ucierpieć" na tej operacji?
Słabsze wtryski czyli swoje od 1Z chcę włożyć do AFN, a z AFN włożyć do swojego zetorka.gibaj pisze:nie rozumiem taka okazja że wtryski słabsze chcesz założyć?
Chciałbym wiedzieć jak się będzie zachowywał ten AFN z moimi wtryskami?
Tak jak już się domyślałem i mi napisaliście na pewno "kilka" kucy będzie mniej w tym AFN, ale czy ogólnie będzie chodził? Ten Passat z AFN służy tylko do nauki dla młodych mechaników - diagnostyki komputerowej.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Właściciel tego ''ztjuningowanego" AFN -a byłby zapewne wniebowzięty gdyby o tym wiedział ...oj nie ładnie :roll:audico pisze:Słabsze wtryski czyli swoje od 1Z chcę włożyć do AFN, a z AFN włożyć do swojego zetorka.
[ Dodano: 2011-11-06, 13:07 ]
Chyba że tak ,fajne pomoce naukowe mają niektórzy :mrgreen:audico pisze:Ten Passat z AFN służy tylko do nauki dla młodych mechaników - diagnostyki komputerowej.
MUNIOR pisze:Właściciel tego ''ztjuningowanego" AFN -a byłby zapewne wniebowzięty gdyby o tym wiedział ...oj nie ładnie :roll:audico pisze:Słabsze wtryski czyli swoje od 1Z chcę włożyć do AFN, a z AFN włożyć do swojego zetorka.
MUNIOR na pewno nie mam zamiaru podmieniać ich bez wiedzy właściciela. Chcę to zrobić za jego zgodą jeśli nie zmieni to "drastycznie" parametrów pracy tego AFN-a oraz nie wysypie mu za dużo błędów bo młodzi mechanicy nie będą mogli się uczyć.
A wracając do tematu to czy oprócz utraty mocy nic innego się nie będzie działo?
-
- Forum Audi 80
Kompletnie nic ,błędów z tym związanych na pewno nie będzie ...a co do utraty mocy to nie powinna być bardzo zauważalna i ktoś kto jeżdzi spokojnie w zasadzie nie powinien tego zbytnio odczuć ...w końcu na ori wtryskach z 90 konnego 1Z można uzyskać ok.105-109 koni zmieniając tylko mapki w kompieaudico pisze:MUNIOR na pewno nie mam zamiaru podmieniać ich bez wiedzy właściciela. Chcę to zrobić za jego zgodą jeśli nie zmieni to "drastycznie" parametrów pracy tego AFN-a oraz nie wysypie mu za dużo błędów bo młodzi mechanicy nie będą mogli się uczyć.
A wracając do tematu to czy oprócz utraty mocy nic innego się nie będzie działo?
-
- Forum Audi 80
Zmiana pompy w zasadzie nic ci nie da ,ori pompa spokojnie wyrabia do ok 130 koni ...a po samej wymianie wtrysków i ewentualnie pompy ,cudów się nie spodziewaj ...wyrażniejszy efekt uzyskasz chipując kompa ,bez wymiany pompy i wtrysków ,niż po wymianie tych elementów na ori kompie ...ale zapewne wiesz o tym ,i szykujesz osprzęt pod tjuning kompa :mrgreen:audico pisze:mam chrapkę na całą pompę.