Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b4 1z] brak mocy i dymienie

ODPOWIEDZ
maxz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[b4 1z] brak mocy i dymienie

Post autor: maxz » 07 lis 2011, 21:27

Witam, poszukuję kogoś z moich okolic kto ma wypożyczenia mi długiego kabla lub ma możliwość podpięcia mnie pod kompa i sprawdzenie następującej rzeczy.
Mianowicie silnik nie ma mocy a przy dodaniu gazu dosyć kopci... silnik wchodzi na obroty bez problemu, turbina pompuje, przepływka pierburga sprawna.
Przypuszczam, że sprawa tkwi albo w uszkodzonym mapsensorze i sterownik nie widzi ciśnienia doładowania lub jakichś błędach...

pomoże ktoś?

Awatar użytkownika
VW_parts
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Re: [b4 1z] brak mocy i dymienie

Post autor: VW_parts » 10 lis 2011, 06:37

maxz pisze:Witam, poszukuję kogoś z moich okolic kto ma wypożyczenia mi długiego kabla lub ma możliwość podpięcia mnie pod kompa i sprawdzenie następującej rzeczy.
Mianowicie silnik nie ma mocy a przy dodaniu gazu dosyć kopci... silnik wchodzi na obroty bez problemu, turbina pompuje, przepływka pierburga sprawna.
Przypuszczam, że sprawa tkwi albo w uszkodzonym mapsensorze i sterownik nie widzi ciśnienia doładowania lub jakichś błędach...

pomoże ktoś?
kolega ma golfa II , silnik ma z III AHU i w zyciu to vaga nie widzialo,jak mu podlaczylem kabelkami ( pod piny ) to chyba z 20 bledów wyskoczylo ale i tak nie maja wplywu na chodzenie silnika bo mu to jezdzi i to bardzo dobrze.

ps ; do twojego silnika

jak nie ma mocy to stawiam na brudną lub nie sprawna przeplywke, odepnij wtyczke od przeplywki i zobacz czy ma troche lepszego kopa.

moze masz uwalony ktorys wezyk ?
ja nie mialem wogole podlaczanego map sensora i auto gumy paliło na 3 biegu...

Awatar użytkownika
kyjo
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: kyjo » 14 lis 2011, 18:59

Jak coś to pw

MUNIOR
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Mariusz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: MUNIOR » 14 lis 2011, 20:57

speckom pisze:jak nie ma mocy to stawiam na brudną lub nie sprawna przeplywke, odepnij wtyczke od przeplywki i zobacz czy ma troche lepszego kopa.
Nigdy po odpięciu przepływki nie bedzie takich cudów :-P ,co najwyżej staraszny zamuł na kazdym biegu ;-)

[ Dodano: 2011-11-14, 20:59 ]
speckom pisze:a nie mialem wogole podlaczanego map sensora i auto gumy paliło na 3 biegu...
Choć widze że się zdarzają :-P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl