Witam, poszukuję kogoś z moich okolic kto ma wypożyczenia mi długiego kabla lub ma możliwość podpięcia mnie pod kompa i sprawdzenie następującej rzeczy.
Mianowicie silnik nie ma mocy a przy dodaniu gazu dosyć kopci... silnik wchodzi na obroty bez problemu, turbina pompuje, przepływka pierburga sprawna.
Przypuszczam, że sprawa tkwi albo w uszkodzonym mapsensorze i sterownik nie widzi ciśnienia doładowania lub jakichś błędach...
pomoże ktoś?
[b4 1z] brak mocy i dymienie
Re: [b4 1z] brak mocy i dymienie
kolega ma golfa II , silnik ma z III AHU i w zyciu to vaga nie widzialo,jak mu podlaczylem kabelkami ( pod piny ) to chyba z 20 bledów wyskoczylo ale i tak nie maja wplywu na chodzenie silnika bo mu to jezdzi i to bardzo dobrze.maxz pisze:Witam, poszukuję kogoś z moich okolic kto ma wypożyczenia mi długiego kabla lub ma możliwość podpięcia mnie pod kompa i sprawdzenie następującej rzeczy.
Mianowicie silnik nie ma mocy a przy dodaniu gazu dosyć kopci... silnik wchodzi na obroty bez problemu, turbina pompuje, przepływka pierburga sprawna.
Przypuszczam, że sprawa tkwi albo w uszkodzonym mapsensorze i sterownik nie widzi ciśnienia doładowania lub jakichś błędach...
pomoże ktoś?
ps ; do twojego silnika
jak nie ma mocy to stawiam na brudną lub nie sprawna przeplywke, odepnij wtyczke od przeplywki i zobacz czy ma troche lepszego kopa.
moze masz uwalony ktorys wezyk ?
ja nie mialem wogole podlaczanego map sensora i auto gumy paliło na 3 biegu...
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Nigdy po odpięciu przepływki nie bedzie takich cudów ,co najwyżej staraszny zamuł na kazdym bieguspeckom pisze:jak nie ma mocy to stawiam na brudną lub nie sprawna przeplywke, odepnij wtyczke od przeplywki i zobacz czy ma troche lepszego kopa.
[ Dodano: 2011-11-14, 20:59 ]
Choć widze że się zdarzająspeckom pisze:a nie mialem wogole podlaczanego map sensora i auto gumy paliło na 3 biegu...