Witam
Jestem świeżym nabywcą Audi. Prędzej myślałem, że w moim aucie po prostu nie ma sygnalizatora włączonych świateł aż tu nagle wczoraj zabrzęczał... jeden, jedyny raz. Doczytałem na forum, że piszczy on też jak jest niski poziom oleju w silniku więc musze to sprawdzić.Pytanie:
Co może być przyczyną nie działania piszczka, gdzie on się znajduje, ma ktoś może schemat?
Z góry dziękuję za odpowiedzi
Nie działa piszczek włączonych świateł
- damianek1234561
- Forum Audi 80
Masz wszystkie czujniki krańcowe w drzwiach. Światło w zależności od otwarcia drzwi Ci działa. Sam brzęczyk może działać w różnych sytuacjach - włączone radio, ciśnienie oleju, włączone światła.
Sprawdź najpierw krańcówki i powiedz jak z oświetleniem wnętrza jak otwierasz drzwi i już coś będzie wiadomo.
Sprawdź najpierw krańcówki i powiedz jak z oświetleniem wnętrza jak otwierasz drzwi i już coś będzie wiadomo.
Chciałbym od razu się wytłumaczyc, że szukałem w przeglądarce ale założyłem temat bo u mnie to troszke inaczej wygląda:
Wczoraj, w nocy o 2 załączył mi się piszczek pierwszy raz odkąd mam auto. Gdy dojechałem do domu (6km) nie działał już w ogóle. O dziwo dziś, wsiadając po pracy (północ) piszczek znowu działał! Tylko że piszczał przy otwartych drzwiach nawet jak kluczyk był w stacyjce i auto było odpalone. Po zamknieciu się wyłącza. Próbowałem bez kluczyka, z kluczykiem, przy odpalonym, z wł/wył radiem za każdym razem po otwarciu drzwi piszczał ale... dojechał do domu i znowu cisza. W żadnej z ww sytuacji nie zapiszczał ani razu.
Jutro (dziś) jak wstanę to pierwsze co zobacze to styki w czujniku, jednak tak mi sie coś nasuwa, jakby ten mróz miałby coś z tym wspólnego...
kolego damianek 1234561 jakbym nie ogarnął to się odezwę a jak ogarne to napiszę
Wczoraj, w nocy o 2 załączył mi się piszczek pierwszy raz odkąd mam auto. Gdy dojechałem do domu (6km) nie działał już w ogóle. O dziwo dziś, wsiadając po pracy (północ) piszczek znowu działał! Tylko że piszczał przy otwartych drzwiach nawet jak kluczyk był w stacyjce i auto było odpalone. Po zamknieciu się wyłącza. Próbowałem bez kluczyka, z kluczykiem, przy odpalonym, z wł/wył radiem za każdym razem po otwarciu drzwi piszczał ale... dojechał do domu i znowu cisza. W żadnej z ww sytuacji nie zapiszczał ani razu.
Jutro (dziś) jak wstanę to pierwsze co zobacze to styki w czujniku, jednak tak mi sie coś nasuwa, jakby ten mróz miałby coś z tym wspólnego...
kolego damianek 1234561 jakbym nie ogarnął to się odezwę a jak ogarne to napiszę
-
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z