Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[2.0 AAD] Problem na paliwie...

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Sebbeekk
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Sebbeekk » 19 lis 2011, 18:59

aha...to nie ciekawie...ale za bardzo nie wiem gdzie te oringi mają być...? :?:
No rozebrałem wszystko na części i złożyłem...no wiem wiem, czytam ale jak odkręciłem te dwie śrubki na torx i zdjąłem tą górną część to nie było żadnych oringów... :?: był tylko jeden duży połozony na krawędzi tego otworu w którym widać ramie(tam jest wytoczone miejsce na ten oring)a innych nie było, to dlatego rozbierałem dalej... :-( i tam niema żadnych otworów ani miejsc na te 4 oringi...w tej górnej części jak ją zdjąłęm i obróciłem to na środku jest ta nakrętka co trzyma idlice, 8 śrub na torx i 4 śrubki na imbus...a pod tymi śrubkami na imbus są takie małe do regulacji paliwa na wtryski(jak się nie mylę ale ich nie ruszałem)a te oringi to gdzie mają być?bo nie bardzo wiem gdzie i po co?jak tam żadnych otworów i miejsc na oringi nie było i żadne oringi nie wypadły...tylko tem jeden duży który był cały...

[ Dodano: 2012-01-27, 23:21 ]
ODŚWIEŻAM TEMAT!
Ostatnio nie miałem czasu ale trochę zadziałałem w audi.
Więc wymieniłem ten elektrohydrauliczny nastawnik ciśnienia paliwa, miałem pogiętą klapkę spiętrzającą to ją wyprostowałem(ale i tak musze poszukać nowej).
Teraz audi zapala na benzynie po długim kręceniu ale obroty falują i jak wciskam pedał gazu to ją dusi i gaśnie...a jak tylko delikatnie wcisne pedał gazu to powoli wchodzi na obroty ale jakieś 2800 obrotów i stoi...jechać to wcale się nie da...dodam że audi długo nie chodziła na paliwie, co poradzicie?Aha pompka paliwa długo chodziła na sucho, teraz pracuje, a może to być wina właśnie pompki paliwa? A ta śrubka co jest na rozdzielaczu(otwór między klapką spiętrzającą a rozdzielaczem, na imbus) to jest do regulacji dawki?jak to wyregulować?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl