B3 ABK
Audi odpaliła.. Wymieniłem dzisiaj świece na 3 elektrodowe trochę drożej no ale skoro tak jest w katalogu to tak ma być. Tamte świece są Made In Japan czyli dobre,no ale coś musiało być jednak nie tak no bo nie dawały iskry. Teraz został do regulacji zapłon,i jeszcze muszę zobaczyć bo coś klekotało albo obcierało trudno mi to określić mam nadzieje że nie popychacze znowu bo się wkurzę,wtedy już w ogóle wyjdzie że ten mechanik nic nie zrobił, jutro zostanie mi regulacja zapłonu bo chodzi słabo i strzela płomieniami :roll:
Tu filmiki jak aktualnie audi chodzi . Czyli zapłon do ostatecznej regulacji zostaje no ale odpaliła więc można robić dalej i szukać problemu. Filmiki dotyczą benzyny na gazie jest super obroty trzyma tylko tak jak mówie coś obciera albo klekota
Tu filmiki jak aktualnie audi chodzi . Czyli zapłon do ostatecznej regulacji zostaje no ale odpaliła więc można robić dalej i szukać problemu. Filmiki dotyczą benzyny na gazie jest super obroty trzyma tylko tak jak mówie coś obciera albo klekota
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Tak więc świece wymienione dzisiaj zapłon ustawiony i chyba znalazł się problem złej pracy na benzynie. Jest nim Czujnik Położenia Przepustnicy.. Przy odłączonym wszystko chodzi jak należy można spokojnie dodać gazu i nie zdechnie na wolnych obrotach silnik ładnie pracuje,ale i tak jeszcze to nie jest to bo czasem wariuje,gdy podłączymy czujnik wszystko się zmienia cała się trzęsie przy dodawaniu gazu dusi się,gaz można dodać jedynie do max 4tys. obr. Czy ktoś wie jak sobie z tym Czujnikiem poradzić ? kostka jest niebieska 4pinowa,na którym pinie powinno być napięcie a na którym nie ? Wie ktoś coś o tym może się spotkaliście z tym kiedyś.
moim zdaniem nie ma sensu go wymieniac dopoki nie bedzie pewnosci ze to jest przyczyna dodam ze krokowy tez nie pracuje moze to czujnik polozenia jest winien ale chcialbym sie upewnic czy wina nie lezy po stronie instalacji elektrycznej (zwazywszy na fakt ze koralowi kiedys zapalila sie instalacja elektryczna silnika a niedawno jakis zwierz pogryzl mu kable i po jednym i drugim incydencie instalacja byla naprawiana dosc nieudolnie przez mechanikow) moze ktos wie jak sprawdzic instalacje zwlaszcza przy krokowym i czujniku polozenia moze jakis schemat ktos posiada wiazka silnika wyglada naprawde fatalnie
denzelek, Po odpięciu tego czujnika i tak można przynajmniej ujechać na benzynie ..
Po weekendowej trasie audicą na dzień dzisiejszy stwierdzam że tym autem jest strach ruszać się powyżej 20km od domu. Audi nie ma w ogole siły żeby się rozbujać ruszając na 1-2 biegu strasznie coś ryczy jak bym targał tłumik po asfalcie,aż cała podłoga się rusza :-> . A najważniejsze jest to ze jadąc i puszczając auto na luz albo po prostu chcąc zmienić bieg nie zawsze ale często audi gaśnie.. To samo jadąc na biegu i hamując to samo obroty lecą w dół i gaśnie :evil:
Po weekendowej trasie audicą na dzień dzisiejszy stwierdzam że tym autem jest strach ruszać się powyżej 20km od domu. Audi nie ma w ogole siły żeby się rozbujać ruszając na 1-2 biegu strasznie coś ryczy jak bym targał tłumik po asfalcie,aż cała podłoga się rusza :-> . A najważniejsze jest to ze jadąc i puszczając auto na luz albo po prostu chcąc zmienić bieg nie zawsze ale często audi gaśnie.. To samo jadąc na biegu i hamując to samo obroty lecą w dół i gaśnie :evil:
Sprawdź zapłon bo jestem niemal pewny ze dalej masz nieumiejetnie ustawiony, a ryczy bo moze spadł tłumik z podwieszenia na środku i przy mocniejszym ruszaniu jest taki odglos ryku i wali po podłodze.KoralB3 pisze:Audi nie ma w ogole siły żeby się rozbujać ruszając na 1-2 biegu strasznie coś ryczy jak bym targał tłumik po asfalcie,aż cała podłoga się rusza
I mam nadzieję ze jedzisz na benzynie i masz takie objawy, bo jak na gazie to jest głupota, bo do jazdy na gazie trzeba mieć najpierw silnik w 100% sprawny na benzynie, ale wiekszosc ludzi robi druciarstwo i jeździ na gazie byle tylko jechało i odpalało.
- wampir1988
- Audi 80 Klub
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt: