[80 B4 ABK]czujnik temperatury - niebieski
Witam,
Idzie zima wiec temat niebieskiego czujnika powrocil. Ile kosztuje u Was w ASO VW/Audi taki czujnik, bo u mnie w Sosnowcu w Margo maja takie ceny:
053 919 501A - szary 3 pinowy - 152PLN
025 906 041A - niebieski 2 pinowy - 72PLN
O ile cena niebieskiego jest OK, to cena szarego to jakis kosmos, takze kupie go w Intercarsie. Jaka firme polecacie (ma byc dobry):
- Eberspacher - 87PLN
- Facet - 72PLN
- FAE - 62PLN
- VEMO - 59PLN
Idzie zima wiec temat niebieskiego czujnika powrocil. Ile kosztuje u Was w ASO VW/Audi taki czujnik, bo u mnie w Sosnowcu w Margo maja takie ceny:
O ile cena niebieskiego jest OK, to cena szarego to jakis kosmos, takze kupie go w Intercarsie. Jaka firme polecacie (ma byc dobry):
- Eberspacher - 87PLN
- Facet - 72PLN
- FAE - 62PLN
- VEMO - 59PLN
- krzysiek77
- Forum Audi 80
zgodze sie szary to troche przesada z ta cena ja placilem tez sporo ponad 140 w aso ale na blacie temp pokazuje tak samo dokladnie jak na vagumonkahead pisze:Witam,
- Eberspacher - 87PLN
- Facet - 72PLN
- FAE - 62PLN
- VEMO - 59PLN
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
Po uruchomieniu vag'a wchodzisz na grupę silnik dalej w bloki pomiarowe np. gr 1 i go. Pierwsze okienkood lewej to obroty silnika a 2 to temp. silnika odczytywana właśnie z niebieskiego czujnika.
Oczywiście wszystko to sprawdzasz na zapalonym i rozgrzanym silniku.
Jak znajdę chwilkę to porobię i wrzucę jakieś screeny ale to dopiero wieczorem.
Oczywiście wszystko to sprawdzasz na zapalonym i rozgrzanym silniku.
Jak znajdę chwilkę to porobię i wrzucę jakieś screeny ale to dopiero wieczorem.
- Kelis.Zx145
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Witam, podepnę się pod ten temat, mam pytanie chyba odnośnie czujnika temperatury.
wczoraj wieczorem po w sumie niedługiej jeździe po mieście jak zajechałem do domu (temperatura doszła do ok 90st) gaszę silnik i słyszę że wiatraki mi się kręcą. Nie był zgrzany ani nic takiego bo temperatura była normalna. Poczekalem chwile ale dalej chodziły wiatraki, po ok 5 - 10 min nadal się kręciły więc odpiąłem aku.
Dziś rano odpaliłem silnik i od razu załączyły się wentylatory na zimnym silniku po nocy. Przejechałem jakieś 3 km i gasze, wiatraki dalej chodzą ale po paru min się wyłączyły. Znowu przejechałem 3 km więc silnik nadal zimny, gaszę i tak samo, chwile pochodziły i się wyłączyły.
Co może być przyczyną? któryś czujnik temperatury? niebieski w króćcu przy głowicy czy może niebieski w chłodnicy?
wczoraj wieczorem po w sumie niedługiej jeździe po mieście jak zajechałem do domu (temperatura doszła do ok 90st) gaszę silnik i słyszę że wiatraki mi się kręcą. Nie był zgrzany ani nic takiego bo temperatura była normalna. Poczekalem chwile ale dalej chodziły wiatraki, po ok 5 - 10 min nadal się kręciły więc odpiąłem aku.
Dziś rano odpaliłem silnik i od razu załączyły się wentylatory na zimnym silniku po nocy. Przejechałem jakieś 3 km i gasze, wiatraki dalej chodzą ale po paru min się wyłączyły. Znowu przejechałem 3 km więc silnik nadal zimny, gaszę i tak samo, chwile pochodziły i się wyłączyły.
Co może być przyczyną? któryś czujnik temperatury? niebieski w króćcu przy głowicy czy może niebieski w chłodnicy?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH