Audi 80 1,6 Turbo D SB ->AKN swap czas zacząć !!
nie no tyle stron przechwałek a wynik taki jak w moim byłym golfie aaz przy mniejszym ciśnieniu i tylko dawka zwiększona, poza tym równiej moment rozłożony miałem. ja widze tu taki wniosek że trzeba dłubać dalej, a następny wniosek to się nie chwal na zaś :mrgreen:
a z sb mozna więcej wyciągnąć jak z aaz kosztem elastyczności. big turbo pompa itp i 170km moze wyjśc, był tu na podlasiu taki jeden...wiec jeszcze dużo przed tobą
powodzenia w dalszych tjuningach
a z sb mozna więcej wyciągnąć jak z aaz kosztem elastyczności. big turbo pompa itp i 170km moze wyjśc, był tu na podlasiu taki jeden...wiec jeszcze dużo przed tobą
powodzenia w dalszych tjuningach
- Mabrothrax
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Fighter001
- Forum Audi 80
Prosze bardzo oto i ta bajka http://www.turbodiesel.pl/images/w/holset.jpg
1.6TD duuuzo moze :mrgreen:
Wszystko sie da Tylko jest jeden zasadniczy problem z tymi TD'kami na komorze wirowej. One sraja ogniem przy wiekszej dawce i mocy, chwilowe upalanie powoduje skok temperatury a jesli dodamy do tego pompe wydumke z nieumiejetnie ustawionym katem wtrysku [za wczesny] to latwo usmazyc silnik. Grunt do TD'ka to dobra pompa wtryskowa , turbo i bigFmic. U mnie w AAZ'ecie po wymianie icka[ori b4 tdi] na fmic'a , temp juz tak nie skakala mocno. Byly aaz legitymowal sie moca (doladowanie okolo 1,3b)-->
- Leo
- Forum Audi 80
- Imię: Adam
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 3B
- Kontakt:
niezła bajkaFighter001 pisze:Prosze bardzo oto i ta bajka http://www.turbodiesel.pl/images/w/holset.jpg
zwracam honor
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Chce prawdziwe 130KM, bo to SB zniesie w miarę bez problemów. Do poprawki jest kąt wtrysku statyczny (ale ja głupi ze to ruszałem, a jeszcze głupszy że nie potrafiłem odróżnić zapowietrzania pompy od złego kąta wtrysku...). Modzenie SB skończę na big turbo i dobrym zestrojeniu, a dalej tak jak mówiłem bedzie AVF A może AWX
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Za namową kolegi Mrozoo postanowiłem zakupić takie oto cuś, co będzie wspomagało moją pompę wtryskową <ok> http://allegro.pl/pompa-paliwa-uniwersa ... 66423.html
Prócz tego mam też nowy filtr powietrza BOSCH, jutro zostanie on zamontowany, ciekawe czy będzie odczuwalna zmiana .
P.S. Dziś mój kumpel jadąc za mną stwierdził, że produkuję o wiele za dużo dymu :mrgreen:
Trzeba coś z tym zrobić, ale nie mogę już obniżać dawki paliwa, bo będzie makabrycznie słaby od dołu (kijowo się wkręca na obroty tak do 2200 gdy dawka jest mocno skręcona), podejrzewam, że faktycznie za duża, o wiele za duża dawka paliwa dała na hamowni skutki zupełnie odwrotne od zamierzonych :roll:
Prócz tego mam też nowy filtr powietrza BOSCH, jutro zostanie on zamontowany, ciekawe czy będzie odczuwalna zmiana .
P.S. Dziś mój kumpel jadąc za mną stwierdził, że produkuję o wiele za dużo dymu :mrgreen:
Trzeba coś z tym zrobić, ale nie mogę już obniżać dawki paliwa, bo będzie makabrycznie słaby od dołu (kijowo się wkręca na obroty tak do 2200 gdy dawka jest mocno skręcona), podejrzewam, że faktycznie za duża, o wiele za duża dawka paliwa dała na hamowni skutki zupełnie odwrotne od zamierzonych :roll: