Cześć koledzy,
Zima przychodzi, powoli ale jednak, postanowiłem przez ten czas zgromadzić kilka części do mojej Coupetki, gdyż na wiosnę prawdopodbnie czeka mnie malowanie i chciałbym mieć wszystko cacy, a więc po kolei:
- listy dolne drzwi - te czarne, niestety zaczynają odchodzić, próżne jest szukanie na złomach, wszedzie wszystko wygląda tak samo jak w mojej, z reszta coupe cięzko znaleść... sedanów pełno a coupe żadnej... pytałem również w hurtowni handlującej częściami, niestety...pozostaje tylko ASO? ktoś już kupował? jakie ceny?
- uszczelka maski, ta co przylega do grila i lamp... niestety w mojej audi jej brak co mnie troche denerwuje, a na złomach wszystkie są pomarszczone...
- podsufitka - kolejna cięzką sprawa do coupe, nigdzie nie moge znaleść żadnej ładnej...
- elektryczne szyby, chciałbym założyć, ale nie wiem ile z tym zachodu i co dokładnie prócz mechanizmu i przysicków bym potrzebował...
- szukam również felg bolero 17', ale to chyba będzie późniejszy wydatek...
Narazie tyle, to takie najważniejsze.
Będę wdzięczny za jakąkolwiek odpowiedź.
[B3 Coupe] Zbieranie gratów...gdzie znajdę?
co do listw to tylko ASO chyba tu masz temat
https://audi80.pl/coupe-all-listwy-g ... twy+cabrio
uszczelka maski z tego co słyszałem to koło 100 zł w ASO ale to mi się obiło o uszy
co do podsufitki proponuje kupić materiał u tapicera i samemu zrobić podsufitkę
a co do el szyb hmm zależy czy chcesz na wszystkie 4 czy tylko 2 , bo jak na przód to wiązka z przekaźnikiem, 2 podnośniki, przyciski do szyb i to chyba wsio
https://audi80.pl/coupe-all-listwy-g ... twy+cabrio
uszczelka maski z tego co słyszałem to koło 100 zł w ASO ale to mi się obiło o uszy
co do podsufitki proponuje kupić materiał u tapicera i samemu zrobić podsufitkę
a co do el szyb hmm zależy czy chcesz na wszystkie 4 czy tylko 2 , bo jak na przód to wiązka z przekaźnikiem, 2 podnośniki, przyciski do szyb i to chyba wsio
Dzięki za odpowiedź, musze popytać w ASO u Nas w Bielsku, zobaczymy co powiedzą,
listwy widze nie tania zabawka... =/
Jeśli chodzi o szyby to dwie oczywiście,,,
4? jak to wygląda w coupe? szczerze nie widziałem chyba nigdy, wiem że jeden z forumowiczów ma takowe, ale nie zwróciłem uwagi jak to wygląda i się zachowuje...
Jeszcze raz dzięki.
listwy widze nie tania zabawka... =/
Jeśli chodzi o szyby to dwie oczywiście,,,
4? jak to wygląda w coupe? szczerze nie widziałem chyba nigdy, wiem że jeden z forumowiczów ma takowe, ale nie zwróciłem uwagi jak to wygląda i się zachowuje...
Jeszcze raz dzięki.
Kolego- musisz szukać szukać i jeszcze raz szukać. No,czasmi graty same wpadaja w łapy-nawet się tego nie chce,ale cena jest taka az grzech nie kupić 8-) .
Ja np.listwy zakupiłem w stanie " Lala " za 200 zl kpl.
Podsufitke mozna zakupić,ale mozna tez zrobić nową-samemu.U siebie bede robił czarną.
szyby jak chcesz to ceny sa w granicach 170- nawet do 280 zł same mechanizmy + do tego przełaczniki,wiązki ..
Mechanizm szyby lewej(str.kierowcy jest przewaznie droższy) poniewaz bardziej jest uzywana str.kierowcy i szybciej padaja linki.
Szukaj Coupe całych na cześci-tam zawsze będzie taniej-wiem z doświadczenia
Ja mam 4x szyby el. wejdź na mój temat i zobacz jak to wyglada jak nie wiesz.
Tylne sa uchylne -czasmi sa na allegro w granicach 800-1200 zl w zalezności czy są z osprzetem .
Ja np.listwy zakupiłem w stanie " Lala " za 200 zl kpl.
Podsufitke mozna zakupić,ale mozna tez zrobić nową-samemu.U siebie bede robił czarną.
szyby jak chcesz to ceny sa w granicach 170- nawet do 280 zł same mechanizmy + do tego przełaczniki,wiązki ..
Mechanizm szyby lewej(str.kierowcy jest przewaznie droższy) poniewaz bardziej jest uzywana str.kierowcy i szybciej padaja linki.
Szukaj Coupe całych na cześci-tam zawsze będzie taniej-wiem z doświadczenia
Ja mam 4x szyby el. wejdź na mój temat i zobacz jak to wyglada jak nie wiesz.
Tylne sa uchylne -czasmi sa na allegro w granicach 800-1200 zl w zalezności czy są z osprzetem .
No więc popytałem w salonie Audi...ceny kosmos, uszczelka pod maskę jeszcze do przeżycia - 110 zł, ale listwy....tragedia, chyba będziemy szukać na aukcjach, w sumie na wiosne lakier więc jeszcze trochę czasu jest... może komuś się przyda, listwy kosztują: przód 166 zł sztuka, tył 140 zł sztuka.
Dzięki za link do szybek, myślę że coś wymyślimy.
LU CASH oglądałem Twój temat, piękna, pozazdrościć!!
Jeśli chodzi o lakier, zastanawiałem się nad zmianą koloru, ale koszty są dość wysokie więc chyba tylko zewnętrzne malowanie na oryginalny kolor aby nie malować budy w środu i komry, ostatrnio trochę ją rozbierałem i wszystko w idealnym stanie więc szkoda ruszać, jednynie błotniki będę musiał zmienić bo porzednik miał lekka stłuczkę a jego lakiernik chyba nie był za zdolny... =/
Dzięki za link do szybek, myślę że coś wymyślimy.
LU CASH oglądałem Twój temat, piękna, pozazdrościć!!
Jeśli chodzi o lakier, zastanawiałem się nad zmianą koloru, ale koszty są dość wysokie więc chyba tylko zewnętrzne malowanie na oryginalny kolor aby nie malować budy w środu i komry, ostatrnio trochę ją rozbierałem i wszystko w idealnym stanie więc szkoda ruszać, jednynie błotniki będę musiał zmienić bo porzednik miał lekka stłuczkę a jego lakiernik chyba nie był za zdolny... =/