[Avant] Antena CB - mocowanie
- 

Misiek_Stce
 - Audi 80 Klub

- Imię: Tomasz
 - Model: Audi 80 B4
 - Nadwozie: Avant
 - Silnik: 1.9 1Z
 - Kontakt:

[Avant] Antena CB - mocowanie
Cze, noszę się z zamiarem kupna anteny do CB na mocowanie na reling. Model juz antenki w sumie wybrałem tylko zastanawiam się czy jak kupię mocowanie do relinga to czy będzie masa jak złapę uchwytem za reling :?:  Ma ktoś z was tak zamontowaną antene :?: 
Nie chcę miec tak ze zamontuję ją i będe mieć problemy z zasięgiem lub nadawaniem czy czymś kolwiek :roll: Nie orientuje się ktoś z klubowiczów czy na relingach jest masa ?

Nie chcę miec tak ze zamontuję ją i będe mieć problemy z zasięgiem lub nadawaniem czy czymś kolwiek :roll: Nie orientuje się ktoś z klubowiczów czy na relingach jest masa ?
					Ostatnio zmieniony 26 cze 2012, 23:49 przez Misiek_Stce, łącznie zmieniany 1 raz.

Z antenami na magnes jest problem poniewarz prawie zawsze mimo tej naklejanej folii na dach czy klape zostaja rysy na lakierze przy sciaganiu i zakladaniu. Pozatym znane mi sa przypadki ze przy predkosci ponad 140 na godzine antena odpdła... i narobila sporo szkód. Jak chcesz dobrac antene to jec do fachowca on Ci zestroi za mala kase i napewno najlepiej doradzi.

- 

Szymon Ignaczak
 - Forum Audi 80

Z tym rysowaniem się lakieru nie jest aż tak źle, wszystko zależy jak się to robi. Ja zdejmuje magnes raz na jakis czas( bardzo żadko) i nie mam nigdzie porysowanej klapy. Mam antene sirio ml 145 i jest świetna. Dodatkowo do anteny jest dołączona guma pod magnes która właśnie chroni lakier przez porysowaniem. A jeżeli chodzi o zestrojenie to szkotuje ok 10 - 20 zł .

Ostatnio zmieniony 28 paź 2007, 20:00 przez MAKLER, łącznie zmieniany 1 raz.