[Avant] Antena CB - mocowanie
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
[Avant] Antena CB - mocowanie
Cze, noszę się z zamiarem kupna anteny do CB na mocowanie na reling. Model juz antenki w sumie wybrałem tylko zastanawiam się czy jak kupię mocowanie do relinga to czy będzie masa jak złapę uchwytem za reling :?: Ma ktoś z was tak zamontowaną antene :?:
Nie chcę miec tak ze zamontuję ją i będe mieć problemy z zasięgiem lub nadawaniem czy czymś kolwiek :roll: Nie orientuje się ktoś z klubowiczów czy na relingach jest masa ?
Nie chcę miec tak ze zamontuję ją i będe mieć problemy z zasięgiem lub nadawaniem czy czymś kolwiek :roll: Nie orientuje się ktoś z klubowiczów czy na relingach jest masa ?
Ostatnio zmieniony 26 cze 2012, 23:49 przez Misiek_Stce, łącznie zmieniany 1 raz.
Z antenami na magnes jest problem poniewarz prawie zawsze mimo tej naklejanej folii na dach czy klape zostaja rysy na lakierze przy sciaganiu i zakladaniu. Pozatym znane mi sa przypadki ze przy predkosci ponad 140 na godzine antena odpdła... i narobila sporo szkód. Jak chcesz dobrac antene to jec do fachowca on Ci zestroi za mala kase i napewno najlepiej doradzi.
-
- Forum Audi 80
Z tym rysowaniem się lakieru nie jest aż tak źle, wszystko zależy jak się to robi. Ja zdejmuje magnes raz na jakis czas( bardzo żadko) i nie mam nigdzie porysowanej klapy. Mam antene sirio ml 145 i jest świetna. Dodatkowo do anteny jest dołączona guma pod magnes która właśnie chroni lakier przez porysowaniem. A jeżeli chodzi o zestrojenie to szkotuje ok 10 - 20 zł .
Ostatnio zmieniony 28 paź 2007, 20:00 przez MAKLER, łącznie zmieniany 1 raz.