[b4 1z] reg czy wymiana wtrysków.. to na jakie ALH AFN ASV ?
[b4 1z] reg czy wymiana wtrysków.. to na jakie ALH AFN ASV ?
[b4 1z avant 95r]
Witam
mam wysokie korekcje wtrysków ,na jednym nawet + 2.6
podejżewam ze to wtryski bo nawet zaczal palic wiecej i po czysczeniu egr troche dymi na czarno ale lepiej sie grzeje.
wolał bym wymienić wtryski niż regenerować ale nie wiem jakie by pasowały p&p.
na alledrogo sa z alh komplet za 170zl gosciu pisze ze sa dobre,ale ze do 1z trzeba robic jakas kalibracje ? ile taka usługo moze kosztowac u pompiarza ? u nas jest 1 taki podobno dobry w tym co robi. czy moze rozgladac sie za innymi,cena jaka moge dac to max 200zl za dobre nie lejace wtryski , znajda sie jakies za tyle ??
wszystkie inne sugestie mile widziane <mikolaj>
Witam
mam wysokie korekcje wtrysków ,na jednym nawet + 2.6
podejżewam ze to wtryski bo nawet zaczal palic wiecej i po czysczeniu egr troche dymi na czarno ale lepiej sie grzeje.
wolał bym wymienić wtryski niż regenerować ale nie wiem jakie by pasowały p&p.
na alledrogo sa z alh komplet za 170zl gosciu pisze ze sa dobre,ale ze do 1z trzeba robic jakas kalibracje ? ile taka usługo moze kosztowac u pompiarza ? u nas jest 1 taki podobno dobry w tym co robi. czy moze rozgladac sie za innymi,cena jaka moge dac to max 200zl za dobre nie lejace wtryski , znajda sie jakies za tyle ??
wszystkie inne sugestie mile widziane <mikolaj>
Ostatnio zmieniony 11 gru 2011, 18:41 przez VW_parts, łącznie zmieniany 2 razy.
a te z alh pasuja ? tylko maja inne czasy otwarcia 220/300bar tak ? i trzeba je ustawic czy da sie poprostu wsadzic i ew na vagu korekcja dawki i pukniecie w nastawnik?kris00 pisze:No kolego budżet trochę mały będzie trochę ciężko wychaczyć coś w dobrym stanie ale nieraz się okazje trafiają
Nie zastanawiaj się i kupuj wtryskiwacze od AFN i nie trzeba nic kalibrować i zobaczysz że nie będzie dymiło pod warunkiem że silnik jest ok i spalanie powinno spaść
mam dawke na maxa vagiem zrobiona na 3,6mg/r wiecej nie moge zejsc,fabrycznie mialem okolo 4,4, wiec pozostaje pukanie w razie czego
aaaa kąt wtrysku mam 38-40 ale odpala dobrze nawet w minusowej temp.
z ta dawka tzn na jakie rozsadne ??? bo kat to wiem ale brak czasu , funduszy i lub cieplego garazu.p-a-b-u pisze:Ustaw kąt i dawkę w bardziej rozsądne granice i wtedy sprawdz czy dymi i wiecej pali.
a wtryski jest latwiej wymienic ,chyba :p ....
ale ciekawia mnie te od alh niby gosciu daje gwarancje ze nie leja,jak by pasowaly to by bylo super za ta kase.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Korekcja kąta wtrysku to góra 10 minut roboty ,przynajmniej mnie tyle to zajmujespeckom pisze:bo kat to wiem ale brak czasu , funduszy i lub cieplego garazu.
a wtryski jest latwiej wymienic ,chyba :p ....
Chyba , a nawet na pewno, nie jest łatwiej Nie pakuj wtrysków z ciśnieniem otwarcia 220/300 do zetora ,bo nic dobrego z tego nie bedzie ,prawie na pewno pogorszy się odpalanie ...przynajmniej było tak w dwóch znanych mi przypadkachspeckom pisze:a wtryski jest latwiej wymienic ,chyba :p .
to jakie radzisz pakowac ? do max 200zl ?MUNIOR pisze:Korekcja kąta wtrysku to góra 10 minut roboty ,przynajmniej mnie tyle to zajmujespeckom pisze:bo kat to wiem ale brak czasu , funduszy i lub cieplego garazu.
a wtryski jest latwiej wymienic ,chyba :p ....Chyba , a nawet na pewno, nie jest łatwiej Nie pakuj wtrysków z ciśnieniem otwarcia 220/300 do zetora ,bo nic dobrego z tego nie bedzie ,prawie na pewno pogorszy się odpalanie ...przynajmniej było tak w dwóch znanych mi przypadkachspeckom pisze:a wtryski jest latwiej wymienic ,chyba :p .
napewno za 1 razem nie robiles tego tak krótko , ja nigdy tego nie robiłem
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Sprawne np.z AHU 190/300speckom pisze:to jakie radzisz pakowac ? do max 200zl
To fakt ale trwa to tyle, ile zdjęcie osłony rozrządu ,ustawienie koła pompy w odpowiednim miejscu ,poluzowanie czterech śrub mocujących pompę ,odpalenie silnika ,odpalenie vaga i ruch pompą w odpowiednią stronę .Wymiana wtrysków już nie jest taka piekna ,bo po pierwsze, na pewno trzeba oczyścić z nagaru gniazdo wtrysku w głowicy ,i to tak żeby nie wsypać tego co wyczyscilismy do cylindra, po drugie czasem któryś wtryskiwacz nie ma ochoty opuscić miejsca w którym siedział nierzadko od 17-18 latspeckom pisze:napewno za 1 razem nie robiles tego tak krótko
to z ahu beda pasowac bez ustawien ( kalibracji cisnien ) ?
ewentualnie mam goscia co ma wtryski a afn za 250zl tylko niewiem czy sa juz nie zapieczone bo leza u niego z pol roku moze dluzej chce za nie 250 zeta za komplet .
kurna bede musial kolege po nekać zeby mi garazu uzyczyl ,czyli pewnie po jutrze sie za to wezme,i sie okaze czy bedzie cos lepiej
ale dzieki za info
ps : te beda dobre ? zna ktos sprzedajacego czy cos ,zeby lipy nie bylo ? ahu wtryski
ewentualnie mam goscia co ma wtryski a afn za 250zl tylko niewiem czy sa juz nie zapieczone bo leza u niego z pol roku moze dluzej chce za nie 250 zeta za komplet .
kurna bede musial kolege po nekać zeby mi garazu uzyczyl ,czyli pewnie po jutrze sie za to wezme,i sie okaze czy bedzie cos lepiej
ale dzieki za info
ps : te beda dobre ? zna ktos sprzedajacego czy cos ,zeby lipy nie bylo ? ahu wtryski