[All] Jak zregenerować/ naprawić lakier
[All] Jak zregenerować/ naprawić lakier
Witam.
Mam pytanko - czym wypastować/zregenerować lakier w autku? Kod lakieru to LZ5T blau perleffect lakiernik mówi, że dwuskładnikowy cokolwiek miałoby to znaczyć. Nie wiem, czemu ale kazał mi wyp... z pastą tempo. Lakier jest piękny, ale cholernie umęczony. maska wygląga jakby ją ktoś polerował papierem ściernym dodatkowo kilka głębszych rysek, przydałyby się z przodu zaprawki itp itd... Jak to doprowadzić do ładu?
Mam pytanko - czym wypastować/zregenerować lakier w autku? Kod lakieru to LZ5T blau perleffect lakiernik mówi, że dwuskładnikowy cokolwiek miałoby to znaczyć. Nie wiem, czemu ale kazał mi wyp... z pastą tempo. Lakier jest piękny, ale cholernie umęczony. maska wygląga jakby ją ktoś polerował papierem ściernym dodatkowo kilka głębszych rysek, przydałyby się z przodu zaprawki itp itd... Jak to doprowadzić do ładu?
- Wino
- Forum Audi 80
- Imię: Wino
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Prawda jest taka że tempo ściera lakier (widać to świetnie na moim samochodzie gdzie poprzedni właściciel przetarł maskę na załamaniach aż do podkładu ) i robi mikro ryski ale z tego co piszesz to twojej masce już nic nie zaszkodzi więc możesz spróbować. Oczywiście mówię o tempo lekko-ściernym. A co do zaprawek to najlepiej podjedź do jakiegoś sklepu z lakierami żeby dobrali ci lakier komputerowo.
To już mam za sobą. Gość, któremu sprzedałem moje rozbite 1,8S (zupełnie, jak Twoje tylko 88R) zupełnie przypadkowo ma warsztat i niedawno malował tym kolorem...Wino pisze: A co do zaprawek to najlepiej podjedź do jakiegoś sklepu z lakierami żeby dobrali ci lakier komputerowo.
Tempo OKdelik pisze:mam ten sam kolorek, kolor ładny ale auto jest czyste tylko po polerce....
ja tez miałem problem z umęczonym bardzo lakierem, zrobiłem 2 polerki bardzo dokładne ręczne pasta tempo, później autko napastowałem woskiem koloryzującym i na prawdę było widać różnice
Następnie :?:
Już po 1 opłukaniu po wyjeździe z garażu widziałem maziaje <mur>
Ale w słonkuuuu :!: :!: :!: <ok>
Bez obrazy chłopaki ale odkąd dostałem jakiś czas temu zestaw z Megsa
taki jak tej aukcji: http://moto.allegro.pl/paint-restoratio ... 87120.html moje spojrzenie na pielęgnację samochodu gruntownie się zmieniło. Idą święta, dobra okazja żeby dostać coś takiego pod choinke i zapomnieć o czymś takim jak pasta Tempo....
taki jak tej aukcji: http://moto.allegro.pl/paint-restoratio ... 87120.html moje spojrzenie na pielęgnację samochodu gruntownie się zmieniło. Idą święta, dobra okazja żeby dostać coś takiego pod choinke i zapomnieć o czymś takim jak pasta Tempo....