Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Kalendarz 2012 - dyskusja, uwagi, ustalenia.

Ramki rejestracyjne 3D dla Klubowiczów, forum Audi80.pl
Awatar użytkownika
Niki20
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Dominik
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Niki20 » 12 gru 2011, 11:30

A ja się dziwię czemu tylko kilka osób się zapisało na kalendarz :roll:

Awatar użytkownika
eSPe
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sławek
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.6 ABC
Kontakt:

Post autor: eSPe » 12 gru 2011, 12:20

No właśnie. Jak zwykle jest pospolite ruszenie a potem wychodzi kupa jak to zwykle na A80. :-/

Awatar użytkownika
ATLAS
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ATLAS » 12 gru 2011, 13:23

90% wykonałem, nie dałem rady dziś skończyć. Spać poszedłem po 3.

Najbardziej blokuje mnie karta listopada... czy eksponować widok za autem, czy samochód?

Może tak wykadrować:
Obrazek
zły nick i kalendarz, bo na szybko wklejone.

Yugo, co myślisz?

Awatar użytkownika
Kolczat
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Marcin
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.3 NG+lpg
Kontakt:

Post autor: Kolczat » 12 gru 2011, 13:28

poslij mu pw bo moze tu nie zagladac

Awatar użytkownika
damian_xyz
Moderator
Moderator
Imię: Damian
Model: Inny
Nadwozie: Cabrio
Silnik: 1.3 FY
Kontakt:

Post autor: damian_xyz » 12 gru 2011, 16:03

Według mnie tak jest super <piwo>

Awatar użytkownika
Słonik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Słonik » 12 gru 2011, 16:19

ja bym kadrowal bardziej na auto.

Awatar użytkownika
ATLAS
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ATLAS » 12 gru 2011, 18:27

damian_xyz pisze:Według mnie tak jest super
też mi się tak wydaje.
Słonik pisze:ja bym kadrowal bardziej na auto.
Ta dokładka zderzaka mi całkowicie nie pasuje do całej wizji kalendarza, a widoczek jest ładny i pomyślałem, że jedna karta może być "bardziej artystyczna" :)

Awatar użytkownika
IC69
Przyjaciele
Przyjaciele
Imię: Irek
Nadwozie: Avant quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: IC69 » 12 gru 2011, 19:17

ATLAS pisze:widoczek jest ładny i pomyślałem, że jedna karta może być "bardziej artystyczna" :)
Daniel, ale co jest tematyką tego kalendarza - samochody którymi jeżdżą klubowicze, czy okolice ktore zamieszkują? :-)

Awatar użytkownika
Wino
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Wino
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Wino » 12 gru 2011, 19:37

IC69 pisze:
ATLAS pisze:widoczek jest ładny i pomyślałem, że jedna karta może być "bardziej artystyczna" :)
Daniel, ale co jest tematyką tego kalendarza - samochody którymi jeżdżą klubowicze, czy okolice ktore zamieszkują? :-)
Jestem tego samego zdania, auto niech będzie całe najlepiej jak by udało się pomniejszyć całe zdjęcie i je tam wcisnąć bo i widok jest niczego sobie.

Awatar użytkownika
eSPe
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sławek
Silnik: 2.6 ABC
Kontakt:

Post autor: eSPe » 12 gru 2011, 19:59

Wino pisze:
IC69 pisze:
Jestem tego samego zdania, auto niech będzie całe najlepiej jak by udało się pomniejszyć całe zdjęcie i je tam wcisnąć bo i widok jest niczego sobie.
Dawaj auto. To tak jak byś na swoim miesiącu dał na 90% na zdjęciu myjnię samochodową a na 10% zdjęcia zderzak swojego Cabrio.

Co do samego projektu to wyszło bardzo fajnie, ale jedno mnie zastanawia bo niektórym mini kalendarz w przód i w tył nie pasował bo coś tam bo coś tam.
Widzę że mini kalendarz wyleciał, ale miał wylecieć na rzecz czegoś (większe foto czy coś tam nie pamiętam bo ja byłem za tym żeby został). A on po prostu wyleciał i zostało puste miejsce.

Więc zastanawiam się po co on wyleciał (mógł zostać skoro miejsce i tak zostało).

Awatar użytkownika
ATLAS
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ATLAS » 12 gru 2011, 19:59

Wino pisze:
IC69 pisze:
Ok, zatem zrobię kadrowanie jak na pozostałych stronach. Po prostu te audi ni w pięć ni w dziesięć nie pasuje mi do kalendarza (szczególnie ta dokładka zderzaka mnie irytuje) ;/ ;/ ;/
Zapytałem w nadziei, że spodoba się mój pomysł na listopad. Pomyślałem, że w ankiecie wygrał ładny widok, a nie konkretnie ten egzemplarz audi... :-?

Zatem na mojej ścianie październik 2012 będzie trwał aż do grudnia <mikolaj>

Zatem wylałem to co mnie bolało i mogę wydać kompletny kalendarz późniejszym wieczorkiem.

[ Dodano: 2011-12-12, 20:04 ]
eSPe, wszystko jest poprawione, tylko ten zrzut listopadowej karty jest stary i nie ma poprawek.

Nawet próbowałem kalendarz dwurzędowy, bo taki jak obecnie tylko rozszerzony w pionie nie wygląda jakoś cudownie, bo jest mało proporcjonalny.

Jednak nicki będą w prawym dolnym rogu zdjęcia, bo tak z boku rozwalało kompozycję.

Awatar użytkownika
Smerfetka8
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Smerfetka8 » 12 gru 2011, 21:52

ATLAS,masz już wszytko gotowe...? :mrgreen: ;-)
to pochwal się tym co stworzyłeś... :lol:

Awatar użytkownika
jugo007
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: jugo007 » 12 gru 2011, 22:32

ATLAS pisze:
Ok, zatem zrobię kadrowanie jak na pozostałych stronach. Po prostu te audi ni w pięć ni w dziesięć nie pasuje mi do kalendarza (szczególnie ta dokładka zderzaka mnie irytuje) ;/ ;/ ;/
Zapytałem w nadziei, że spodoba się mój pomysł na listopad. Pomyślałem, że w ankiecie wygrał ładny widok, a nie konkretnie ten egzemplarz audi... :-?

Zatem na mojej ścianie październik 2012 będzie trwał aż do grudnia <mikolaj>
Kolego ATLAS ja się nie czepiam twoje auta ani innych które wygrały...
Takie zdjęcie wygrało i takie ma być na kalendarzu.
Co do nakładki zderzaka jest to orginał firmy tuningowej ABT która wykonuje pod Audi..
a nie żadna podróba...
Jak ci się nie podoba to zrób sobie jedną sztukę kalendarza bez mojego Audi...
nikt się nie czepia zdjęcia tylko ty..
chyba nie jesteś zwolennikiem rasizmu wśród Audi..

Awatar użytkownika
ATLAS
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ATLAS » 12 gru 2011, 22:52

jugo007, nie czepiam się i rasistą nie jestem. Nie podoba mi się Twoje audi, ale w kalendarzu będzie standardowo wykadrowane z wyczernioną rejestracją tak jak chciałeś.

Już ostatnie dopieszczenia robię i zaraz polecę z niemalże wsadowo-skryptową wymianą fotek aut, nicków i dni miesięcy. Muszę to dziś skończyć choćby o 2 w nocy.

truskawkowy
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: truskawkowy » 13 gru 2011, 01:36

Nie wiem, może to tylko moje zdanie, ale szczerze to do kalendarza pasuje mi tylko kilka zdjęć: jugo, kolczat, górnik, zana potem może jeszcze 2-3 w miarę.
Trochę to nie fair co piszesz - można było odpuścić. Nie podoba Ci się - spoko, ale czemu nie wyretuszujesz np. Żetonowi naklejek i namiotu, a sobie myjni (auta mi się podobają, zdjęcia gorzej) i tak jest z połową zdjęć, że samochody naprawdę fajne i dopieszczone, a na zdjęciu nic nie widać, albo motywem skupiającym uwagę jest jakiś wynalazek, brakuje foty z rodzinką robiącą grilla i autko w tle.
Czas na ocenianie już minął, ale cieszę się, że nie miałem aktualnych zdjęć, bo pewnie bym posłał i to by dopiero było bo mam dokładki Zendera i z przodu i z tyłu ;-) i przy ew. wygranej zostałoby tylko niebo w "moim" miesiącu.

Ja to się martwię czym innym, że z kalendarzem wyjdzie tak jak z polarami (wiem że kosztowało to kupe czasu, starań i doceniam to), ale jak to jest, że w każdym momencie mogę sobie indywidualnie zamówić identyczny polar za 80-90 zł (w tym przesyłka)-jak pytałem, pokazałem gościowi temat z polarami, a tu przecież mamy większe zamówienie więc i ceny możnaby negocjować?

Mam nadzieję, że nie zezłościłem wszystkich, jeśli tak to przepraszam. Takie są moje odczucia. Pozdrawiam!

Zablokowany

Wróć do „Gadżety”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl