[b4 all] przygasają światła
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
[b4 all] przygasają światła
Witam.Panowie od dwóch dni zauważyłem że niekiedy podczas zmiany ze świateł długich na krótkie światła się wyłączają.Musze wtedy wrzucić na długie i znów na krótkie by się załączyły.Stało mi się to dopiero 3-4 razy więc to na razie początek końca jakiegoś elementu.Pytanie czy to pająk czy coś innego??
- Norbas
- Forum Audi 80
- Imię: Norbert
- Nadwozie: Sedan
trochę jeździłem ale z czasem będzie gorzej, jak jeździsz w nocy często to spróbuj jak koledzy radzą, byle Ci nie zgasły światła podczas jazdy w nocy to zobaczysz jak serce potrafi szybko bićhudy pisze:no to ładnie.widzę że na alledrogo trochę sobie cenią za pająka.a wymieniłeś to wcześniej czy jak na stałe straciłeś światła bo zastanawiam się ile jeszcze pociągnie...

- hudy
- Forum Audi 80
- Kontakt:
no właśnie w nocy mi się to stało jak leciałem przez las także ciekawie nie było.Na początek spróbuje to naprawić.są takie spreye do styków więc czymś takim popsikam.Co do przekaźników na światła to mam zrobione tylko na "krótkie" Andrzej a jak zdemontuje pająk to do styków jest jakieś dojście czy trzeba pająka jakoś rozkręcić na części??
musisz rozkrecic i rozlozyc go ja u siebie dwa pajaki rozbieralem styki nie byly wypalone tylko troche brune po przeczyszczeniu i zlozeniu mialem problemy ze by coklowiek dzialalo kilkanascie razy rozbieralem i skladalem i nic poddalem sie i kupilem nastepny ktory dziala ale tez nie jest sprawne plyskanie dlugimi ale juz nei tykam bo i ten przestanie dzialac ja kteraz padnie kupuje zamiennik lepszej firmy ktory mozna juz kupic za ok 130-140 zł
tu masz foto story klubowicza
https://audi80.pl/all-how-to-przelac ... t17467.htm
tu masz foto story klubowicza
https://audi80.pl/all-how-to-przelac ... t17467.htm
- hudy
- Forum Audi 80
- Kontakt:
no pięknie to wygląda.chyba kupie jednak w zapasie nowy a ten postaram się naprawić bo jak coś spieprzę to będzie problem bez drugiego... zastanawiam eis tylko czy jak by bez rozkładania tego na części nie popsikać do środka tym środkiem do czyszczenia styków.jego nie trzeba wycierać bo sam odparowuje wiec może by coś pomogło.
- hudy
- Forum Audi 80
- Kontakt:
no właśnie też muszę się tak zabezpieczyć bo jak by coś poszło nie tak to może być problem <ok> aha i jeszcze jedno.z jakich modeli audi pasuje pająk do b4??NorbertGSX pisze:Nic Ci nie pomoże bez rozkładaniaja zamówiłem nowego pająka, wymieniłem i potem zacząłem naprawiać starego i naprawiłem teraz mam w razie jak by się tamten zepsuł, trochę zabawy z tym jest
ale da się ogarnąć
- BLUECONECT
- Forum Audi 80
...odradzam psikanie na nierozbieranego pająka... :!:
Dlaczego? Pomyśl... Zwarcie pewne na 100%... U mnie zrobił tak poprzednik i w trakcie jazdy miałem tylko dym spod kierownicy :!:
Trzeba rozebrać i wyczyścić na sucho i ewentualnie przemyć kontaktem i obowiązkowo osuszyć. W przełączniku zespolonym wszystkie styki i ścieżki są bardzo blisko siebie jeśli psikniesz tam jakiś płyn to rozlewa on się po całości i powoduje zwarcie :!:
Dlaczego? Pomyśl... Zwarcie pewne na 100%... U mnie zrobił tak poprzednik i w trakcie jazdy miałem tylko dym spod kierownicy :!:
Trzeba rozebrać i wyczyścić na sucho i ewentualnie przemyć kontaktem i obowiązkowo osuszyć. W przełączniku zespolonym wszystkie styki i ścieżki są bardzo blisko siebie jeśli psikniesz tam jakiś płyn to rozlewa on się po całości i powoduje zwarcie :!: