[b3 SD] wystaje bardziej jedno koło z tyłu
- elektronic
- Forum Audi 80
- Imię: Wiesław
-
- Forum Audi 80
- elektronic
- Forum Audi 80
Belka tak czy tak jest spawana. Niech ci przetnie belke w którymś miejscu na spawie, skróci ile trzeba i pospawa od nowa. Ja tu lepszej opcji nie widzę. Dobry fachowiec da rade i zrobi jak trzeba, a tył to nie przód że jak coś pęknie to się wylatuje z drogi. Więc nie ma się czego obawiać...Ptaku KST pisze:elektronic, nie rozumiem
Na Vag Evencie 2011 chodziłem z suwmiarką do każdego samochodu kazzdej marki i tylko kilka aut na kilkadziesiąt (!) miało równo wystające tylne koła z obu stron. Przeważnie prawe koło wystawało o 1-2cm więcej. U mnie prawe koło wystaje bardziej o 8 lub 12mm (już zapomniałem). Bardzo mnie to irytuje i też szukałem rozwiązania. Jednak odpuściłem, bo zasłyszałem opinie że to norma i przeróbka zmieni geometrię. Oczywiście zdecydowana większość aut, które mierzyłem była raczej bezwypadkowa i bezstłuczkowa. Ja na ten sezon chyba lekko bardziej wypchnę prawy błotnik. Nie wiem jak to obejść. Przód jest co do milimetra równo (w innych mierzonych autach przeważnie też tak, tylko ten tył...).
Fachowcy, pisać!
Fachowcy, pisać!
- elektronic
- Forum Audi 80
Teraz mi sie przypomniało że w przodzie miałem kiedyś przesunięte łożysko w piaście i tarcza heblowała i jarzmo. Może ty masz podobna sytuacje? Popatrz ino na wymiary z jednej i drugiej strony jak to względem siebie jest. A co do geometrii... nie wydaje mi się żeby coś się zmieniło jeśli bedzie równolegle skrócona belka. Skracanie to nie wyginanie. Tam wahaczy nie ma.