[audi 80]Elektryczne szyby-schemat
Witam wszystkich podczepię się pod temat, zakupiłem właśnie komplet do montażu szyb 4x i luster, rozpracowałem już wiązkę gdzie który kabel idzie zostały mi dwie wtyczki i nie wiem za co one są odpowiedzialne:
Wtyczka zielona kabel czerwono-niebieski (prawdopodobnie do szyberdachu),
Wtyczka czarna kabel niebieski. Od czego ta wtyczka jest w schemacie nic nie znalazłem na jej temat.
Wtyczka zielona kabel czerwono-niebieski (prawdopodobnie do szyberdachu),
Wtyczka czarna kabel niebieski. Od czego ta wtyczka jest w schemacie nic nie znalazłem na jej temat.
-
- Forum Audi 80
Elektryczne szyby Czy beda pasowac?????
Witam mam koledzy pytanie, mianowicie mam okazje kupic kaplet elektrycznych szyb przód do audi 80 B3 czy beda pasowac do B4?? Pozdrawiam
Witam Nie chce zakładać nowego tematu więc mam parę pytań, ponieważ zamierzam zamontować el szyby x2 i el lusterka . Przeglądnąłem schemat i mam takie pytanie czy trzeba w ten kład wrzucić jakiś przekaźnik żeby odciążyć przyciski , do el szyb i lusterek i jak wygląda sprawa kiecy szyba dojdzie do samej góry czy trzeba jakieś wyłącznik krańcowe
[ Dodano: 2011-12-17, 22:18 ]
Ktoś zna odp. na moje pytanie?
[ Dodano: 2011-12-17, 22:18 ]
Ktoś zna odp. na moje pytanie?
Witam.
Przekaźników żadnych nie trzeba dokładać. W kompletnej instalacji przekaźniki sterujące szybami są w sterowniku montowanym nad nogami kierowcy. Jeśli chodzi o krańcówki to jeśli są to są wbudowane w mechanizmie podnoszenia i opuszczania szyby ale nie jestem tego pewny. Nie miałem jeszcze okazji tego sprawdzać
Przekaźników żadnych nie trzeba dokładać. W kompletnej instalacji przekaźniki sterujące szybami są w sterowniku montowanym nad nogami kierowcy. Jeśli chodzi o krańcówki to jeśli są to są wbudowane w mechanizmie podnoszenia i opuszczania szyby ale nie jestem tego pewny. Nie miałem jeszcze okazji tego sprawdzać
To co niektórzy nazywają przekaźnikiem, jest modułem.żeby było jasno to jest moduł komfortu czy ten przekaźnik? jeśli moduł komfortu to czy jest konieczny i co on ma za zadanie robić ?
Można podłączyć szybki bez tego modułu... nawet jest schemat na forum.
W A-80 występują różne typy modułów. U mnie działa w taki sposób, że mogę odsunąć szybkę po stronie kierowcy bez trzymania przycisku.
andi77 pisze:To co niektórzy nazywają przekaźnikiem, jest modułem.żeby było jasno to jest moduł komfortu czy ten przekaźnik? jeśli moduł komfortu to czy jest konieczny i co on ma za zadanie robić ?
Można podłączyć szybki bez tego modułu... nawet jest schemat na forum.
W A-80 występują różne typy modułów. U mnie działa w taki sposób, że mogę odsunąć szybkę po stronie kierowcy bez trzymania przycisku.
dzięki za info, teraz rozumiem chyba większość, jak znajdę czas to biorę się do roboty