[All] Termostat a wskazania temperatury
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- carlos0101
- Forum Audi 80
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Nic to nie da, to nie jest chłodnica typu wlew wylew. Chłodzenie odbywa się termo dynamicznie czyli w chłodnicy krąży samo ze względów różnicy temperatury cieczy.carlos0101 pisze:przeczyścić nawet sprawdź pod ciśnieniem z zwykłego węża
Nie da się sprawdzić w 100% zatkanie bez rozbierania na części.
vlodek, można cofnąć parę str do tyłu i wyciągnąć wnioski ale lepiej walnąć swojego posta bez czytania co nie?
https://audi80.pl/b3-b4-all-termosta ... 32,600.htm
Tak na marginesie, ten wątek dawno powinien być zamknięty, bo ile można o tak prostym urządzeniu jak termostat wałkować? Tyle jest tego że nikt nie czyta całości tematu, tylko z góry pisze po raz 150ty ten sam przypadek/problem. To bardziej jak SB się zrobiło tylko stare wpisy nie chcą się kasować...
https://audi80.pl/b3-b4-all-termosta ... 32,600.htm
Tak na marginesie, ten wątek dawno powinien być zamknięty, bo ile można o tak prostym urządzeniu jak termostat wałkować? Tyle jest tego że nikt nie czyta całości tematu, tylko z góry pisze po raz 150ty ten sam przypadek/problem. To bardziej jak SB się zrobiło tylko stare wpisy nie chcą się kasować...
Wiem, że powinienem przewertować wszystkie 45 stron wątku zanim zadam pytanie... Przepraszam więc ale każda szukajka kierowała mnie zawsze na pierwszą stronę wątku a nie mało ich jest.J.A.G pisze:vlodek, można cofnąć parę str do tyłu i wyciągnąć wnioski ale lepiej walnąć swojego posta bez czytania co nie?
Może nie jasno sprecyzowałem pytanie, chodziło mi bowiem o to czy termostat powinien się zamykać i otwierać w tej samej temp bo u mnie tak nie jest?
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Heh, póki co założyłem tego o którego pytałem (WAHLER) i dodatkowo skalibrowałem wskazówkę temp. Jutro dokupię płynu bo mi brakło i się zobaczy.pawelrybak15 pisze:Moim zdaniem termostat do kibla. Kup nowy, tylko nie Vernet, bo to jest szajs, co najmniej Wahler i polecam zakup w ASO, bo lepszej jakości niż ten sklepowy. Wydasz więcej, ale wydasz kasę raz i masz święty spokój.
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt: