[1Z] Wskzanie po wymianie termostatu
-
- Forum Audi 80
[1Z] Wskzanie po wymianie termostatu
Witam.Mój samochód słabo grzał i nagrzewał się silnik(nie mógł osiągnąć przed 90 stopni).Dałem jej jazzu i stawałem,wychodziłem zobaczyć kiedy termostat się otworzy i da na wąż dolny.finał taki 80 stopni i rura ciepła na dole.Na dworze ciepło,ja tylko na zimnym nawiewie,samochód niedogrzany wskazówka na środku między 80 a 90 stpopni.Ogrzewanie słabe.Postanowiłem wymienić termostat.Wahler za 40 zł 87 stopni otwarcia.Przed wymianą zalałem zagotowaną wodą z czajnika elektrycznego się nie otworzył.Zalany z czajnika zwykłego z gwizdkiem.Otworzył.Zamontowałem.Płyn wlałem.Pierwsza jazda 80 stopni rura zimna,koło 90 też zimna i przeszedł do na środek 90 a 100,rura ciepła.Było słabe nagrzewanie,wąż z nagrzewnicy jeden ciepły inny zimny.Chciałem odpowietrzyć na zaworze,ale nie mogłem tym zaworkiem nić zrobić.Kręciłem w lewo i prawo ,się obkręcał.Jak tam odpowietrzyć?.poluzowałem na wężu i po chwili wąż był ciepły.Finał taki że temp.jest jakieś 95 stopni i stoi,jak włącze nawiew ciepły to zchodzi do 90.Czy możliwe jest że tak późno otwiera?Czy może jest zapowietrzony?Jak odpowietrzyć zawór na wężu od nagrzewnicy?Jak go lepiej odpowietrzyć?A ciekawostką jest to że orginalny termostat wyjęty zalany wodą z czajnika elekt. się otworzył(fakt że to nie ten sam czajnik).Co radzicie?
- carlos0101
- Forum Audi 80