Witam!
Nie wiem, czy piszę w dobrym dziale. Jeżeli nie to prosze admina o przeniesienie do odpowiedniego działu
Problem polega na tym, że chciałem wymienić uszczelkę pod miską. Odkręciłem miskę (wcześniej spuściłem olej oczywiście ) i tu wielki zonk. Nie można wyjąć miski, bo w środku jest smok (zdaje sie tak to sie nazywa), a od spodu trzymają ją sanie silnika.
Czy ktoś może mi powiedzieć, czy da radę wyjąć tą miskę w "kanałowych" warunkach w B3? Czy musze odkręcać sanie (co się z tym wiąże? Czy może to wpłynąć na późniejsze zachowanie auta?), czy jednak musze zaciągnąć auto do warsztatu i podnieść silnik??
Czy jak zdemontuje te sanie to silnik nie spadnie mi na łeb??
Pomocy!
[3A B3 2.0 1989] Jak wyjąć miskę olejową??
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Niestety w garażu nie mam jak podnieść silnika, próbowałem "podlewarować" z zachowaniem ostrożności oczywiście, ale niestety mimo tego zabrakło kilku (nastu?) centymetrów...
Autko jutro trafi do mechanika niestety... ciekawe jaki będzie koszt...
Labiel: jak opuściłeś te sanie?? dużo roboty?? Bo jak patrzyłem od spodu to naprawde trzeba sie narozkręcać, żeby je opuścić...
Autko jutro trafi do mechanika niestety... ciekawe jaki będzie koszt...
Labiel: jak opuściłeś te sanie?? dużo roboty?? Bo jak patrzyłem od spodu to naprawde trzeba sie narozkręcać, żeby je opuścić...
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Autko odebrane od magika...
Koszt wymiany uszczelki pod miską...130zł ... miałem swój olej, uszczelke, silikon itp. kupowane u tegoż właśnie magika, więc wydaje mi sie troche dużo...no cóż...
Magik opuszczał sanie silnika i stwierdził, że to "kupa roboty".
Przy okazji wymieniłem uszczelke pod klawiaturą (też zakupioną wcześniej) i filtr paliwa
Całość wyniosła 250zł, no ale autko chodzi jakoś "kulturalniej" i ciszej Więc warto było mam nadzieje (jeszcze nie zaglądałem pod autko czy nie ma wycieków oleju)
Dzięki za zainteresowanie i odpowiedzi
Koszt wymiany uszczelki pod miską...130zł ... miałem swój olej, uszczelke, silikon itp. kupowane u tegoż właśnie magika, więc wydaje mi sie troche dużo...no cóż...
Magik opuszczał sanie silnika i stwierdził, że to "kupa roboty".
Przy okazji wymieniłem uszczelke pod klawiaturą (też zakupioną wcześniej) i filtr paliwa
Całość wyniosła 250zł, no ale autko chodzi jakoś "kulturalniej" i ciszej Więc warto było mam nadzieje (jeszcze nie zaglądałem pod autko czy nie ma wycieków oleju)
Dzięki za zainteresowanie i odpowiedzi