[All] Modyfikacje - Zawieszenie, sprężyny amorki, gwint
- Mabrothrax
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
GSF, moje sprezyny do gwintow na przod sa kompletnie inne niz te ktore uzywalem wczesniej do obnizania samochodu, ich zwoje maja jednakow srednice a na koncach sa tak po przycinane aby tworzyc plaska powierzcnie przylegajaca na dole do nakretek, a u gory do "talerzyka", daltego pare stron wczesniej odradzalem robienie swojego gwintu
Miałem na myśli sprężyny od jakiegoś innego gwintu,talerzyk dolny i górny pod łożysko można dorobic pod daną sprężyne. Może spytam inaczej, jaką długość ilość zwojów oraz przekrój mają ori spręzyny od gwintu dedykowanego do 80.Kolczat pisze:GSF, moje sprezyny do gwintow na przod sa kompletnie inne niz te ktore uzywalem wczesniej do obnizania samochodu, ich zwoje maja jednakow srednice a na koncach sa tak po przycinane aby tworzyc plaska powierzcnie przylegajaca na dole do nakretek, a u gory do "talerzyka", daltego pare stron wczesniej odradzalem robienie swojego gwintu
I tak chyba zrobie. Mam tokarza,frezera który zrobi mi wszystko co potrzeba z nierdzewki. Nie chodzi mi o ekstremalne opuszczanie samochodu o -100 więc myśle że spokojnie wkłady z kitu który mam u siebie teraz wystarczą.Denvi_ pisze:ja bym szukał wylanego gwintu do Golfa mk2/mk3GSF pisze:no właśnie od czego dobrać sprężyne pod gwint home made?? Nie uśmiecha mi się kupować 5 kpl do przymiarki. Jest jakaś konkretna odpowiedź od czego by pasowało??
wysokość wkładu to 315mm a średnica to 44mm tak około bo nie mam wkładów ale zmierzyłem lage a tu dostane te wkłady ??
http://kw.grupakw.pl/pl/kw-shop-m-24.ht ... &brand=198
[ Dodano: 2011-12-29, 21:12 ]
ja mam zawias do audi przerobiony od golfa 3 ale coś mi waliło na dziurach i zdjąłem xD a tu taka niespodzianka na złomie pracuje 3 mies i ktoś wywala gwint kw od audi ze sprężynami tylko bez wkładów
http://kw.grupakw.pl/pl/kw-shop-m-24.ht ... &brand=198
[ Dodano: 2011-12-29, 21:12 ]
ja mam zawias do audi przerobiony od golfa 3 ale coś mi waliło na dziurach i zdjąłem xD a tu taka niespodzianka na złomie pracuje 3 mies i ktoś wywala gwint kw od audi ze sprężynami tylko bez wkładów