[80 B3 1.8 PGT] projekt turbo T3/T4
Padal wtedy deszcz wiec nie mozna bylo na maxa cisnoc ale bylo ostro i tak , szlismy rowno ale zaraz trzeba bylo hamowac bo to na miescie bylo . Widzialem ze silnik Grzesia budzil sie na wyzszych obrotach , powiem ze bylem mile zaskoczony . Niestety nie udalo sie nam stanoc na prawdziwej kresce bo kolega opuscil juz nasze miasto .Leo pisze:no i ? jaki wynik bo nie napisałeś?
No właśnie padał deszcz, było ślisko jak wcisnąłem do dechy to na 1 i 2 nie mogłem złapać przyczepności a jak już złapałem to jechał przede mną samochód i musiałem hamować .zwierzak213a2 pisze:Padal wtedy deszcz wiec nie mozna bylo na maxa cisnoc ale bylo ostro i tak , szlismy rowno ale zaraz trzeba bylo hamowac bo to na miescie bylo . Widzialem ze silnik Grzesia budzil sie na wyzszych obrotach , powiem ze bylem mile zaskoczony . Niestety nie udalo sie nam stanoc na prawdziwej kresce bo kolega opuscil juz nasze miasto .Leo pisze:no i ? jaki wynik bo nie napisałeś?
Dodam jeszcze, że miałem jeszcze zamontowaną oryginalną głowicę.
Szkoda, że musialem opuścić Koszalin, bo fajnie by było stanąć z Krzyśkiem na prawdziwej kresce i dopiero pokazać co moje auto potrafi
Mysle ze dostalbym baty po tym jak widzialem jak rwalo do przodu na wyzszych obrotach . Spokojnie kiedys sie na wycieczke mozna wybracturbofin pisze:No właśnie padał deszcz, było ślisko jak wcisnąłem do dechy to na 1 i 2 nie mogłem złapać przyczepności a jak już złapałem to jechał przede mną samochód i musiałem hamować .zwierzak213a2 pisze:Padal wtedy deszcz wiec nie mozna bylo na maxa cisnoc ale bylo ostro i tak , szlismy rowno ale zaraz trzeba bylo hamowac bo to na miescie bylo . Widzialem ze silnik Grzesia budzil sie na wyzszych obrotach , powiem ze bylem mile zaskoczony . Niestety nie udalo sie nam stanoc na prawdziwej kresce bo kolega opuscil juz nasze miasto .Leo pisze:no i ? jaki wynik bo nie napisałeś?
Dodam jeszcze, że miałem jeszcze zamontowaną oryginalną głowicę.
Szkoda, że musialem opuścić Koszalin, bo fajnie by było stanąć z Krzyśkiem na prawdziwej kresce i dopiero pokazać co moje auto potrafi
- karolas123
- Forum Audi 80
Mysle ze ogarniam bardziej niz ty swoje a silnik nie jest demonem szybkosci kazdy to wie ale jakos tam idzie . Widze ze nikt tu nie daje wiary w to co sie dzieje ze auto Grzesia poprostu jest szybkie .karolas123 pisze:zwierzak213a2, Muszę, Cię zmartwić, ale chyba musisz zając sie swoim autem, no chyba ze to kierownik nie ogarnia.
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Chyba niedokladnie czytasz wypowiedzi Samochód jest bardzo szybki, silnik potrafi praktycznie zamknąć obrotomierz i trzymać przybliżoną ilość NM. Dlatego tak jedzie przy sprinciezwierzak213a2 pisze:Widze ze nikt tu nie daje wiary w to co sie dzieje ze auto Grzesia poprostu jest szybkie .
Jednakże mam przypuszczenia, że elastyczność tego samochodu już tak nie powala Ot, wystarczy wbić 5 bieg i próbować się rozpędzać od powiedzmy 80 km/h. Jeśli w tym samochodzie siedzi skrzynia AKM to będzie przy 80km/h ok 2000 obr.
Co by nie mówić, samochód Grzesia idealny do killowania spod świateł <ok>
Mam sporo doświadczenia z autami o różnymi ich mocami. Jeżdzę paktycznie codziennie czym innym. Moc szacunkowa według mnie biorąc pod uwagę masę własną auta wraz z instalacją gazową i kierowcą oraz to co pokazuje licznik podczas przyspieszania, uwzględniając błąd licznikowy typowy dla audi, moc szacunkowa wynosi w tym przypadku pomiędzy 145-160KM.
Wlasnie mysle podobnie cos jak turbodziura moze tam wystepowac .trepek pisze:Jednakże mam przypuszczenia, że elastyczność tego samochodu już tak nie powala Ot, wystarczy wbić 5 bieg i próbować się rozpędzać od powiedzmy 80 km/h. Jeśli w tym samochodzie siedzi skrzynia AKM to będzie przy 80km/h ok 2000 obr.
Przy silnikach doładowanych kompresorem praktycznie jest to nie spotykane takie coś jak turbodziura.zwierzak213a2 pisze:Wlasnie mysle podobnie cos jak turbodziura moze tam wystepowac .trepek pisze:Jednakże mam przypuszczenia, że elastyczność tego samochodu już tak nie powala Ot, wystarczy wbić 5 bieg i próbować się rozpędzać od powiedzmy 80 km/h. Jeśli w tym samochodzie siedzi skrzynia AKM to będzie przy 80km/h ok 2000 obr.