[2.3 NG] problem z odpaleniem
-
- Forum Audi 80
[2.3 NG] problem z odpaleniem
Witam, mam problem z moim audi 80 b4 2.3 Ng. Problem polega na tym, że samochód nie chce odpalić. Dodam , że wymieniłem przewody WN, świece, kopułke, palec. Sprawa wygląda tak, że gdy kręce rozrusznikiem auto nawet nie zagada a gdy puszcze juz kluczyki auto zaczyna chytać ale gaśnie. Sprawdzałem rezzystancje cewki zapłonowej i jest okey ale kolega powiedził mi że to jednak wina cewki bo pomimo że rezystancja jest dobra to może mieć przebicia na uzwojeniach. Co wy o tym sądzicie? może miał ktoś podobny problem? Czekam na jakiekolwiek odpowiedzi i sugestie. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 01 sty 2012, 13:12 przez Tomasz_zt15, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Otóż Nie, klapka jest prosta . Rozdzielacz jest kupiony bo stara była faktycznie troszkę krzywa, natomiast doszedłem w końcu co to było. Więc ogólnie mówiąc to czujnik hallotronowy do wymiany a dokładnie kabelek od tej płytki się oderwał. Miałem drugi lecz od VW Passata 2.0 wiec pomyślałem ze może coś z tego będzie lecz niestety jest nieco inny. polutowałem ten stary i na gazie odpalił natomiast na benzynie ma jeszcze problemy ale to raczej wina lewego powietrza bo słychać jak coś zasysa. Jeszcze nie wiem gdzie dokładnie ale jeszcze raz wszystko posprawdzam, po uszczelniam i powinno być dobrze. Dzięki za zainteresowanie tematem. Jeżeli będę miał jeszcze jakieś problemy na pewno się odezwę a jak wszystko będzie okey to zainteresuje się wstawieniem anty-wybuchu bo chce trochę jeszcze pojeździ tym autem. Więc do usłyszenia
-
- Forum Audi 80