Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[2.3 NG] problem z odpaleniem

Wszystko co tyczy się silników rzędowych pięciocylindrowych.
ODPOWIEDZ
Tomasz_zt15
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[2.3 NG] problem z odpaleniem

Post autor: Tomasz_zt15 » 01 sty 2012, 12:58

Witam, mam problem z moim audi 80 b4 2.3 Ng. Problem polega na tym, że samochód nie chce odpalić. Dodam , że wymieniłem przewody WN, świece, kopułke, palec. Sprawa wygląda tak, że gdy kręce rozrusznikiem auto nawet nie zagada a gdy puszcze juz kluczyki auto zaczyna chytać ale gaśnie. Sprawdzałem rezzystancje cewki zapłonowej i jest okey ale kolega powiedził mi że to jednak wina cewki bo pomimo że rezystancja jest dobra to może mieć przebicia na uzwojeniach. Co wy o tym sądzicie? może miał ktoś podobny problem? Czekam na jakiekolwiek odpowiedzi i sugestie. Pozdrawiam ;)
Ostatnio zmieniony 01 sty 2012, 13:12 przez Tomasz_zt15, łącznie zmieniany 1 raz.

czarny286

Post autor: czarny286 » 01 sty 2012, 16:21

kolego sama benzyna czy też LPG ? czy sprawdzałeś dokładnie wszystkie przewody podciśnienia,ale dokładnie :!:

Tomasz_zt15
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Tomasz_zt15 » 01 sty 2012, 19:06

w sumie sprawdzałem wszystko gdzie mogło łapać lewe powietrze ale co do podciśnienia to nawet nie wiem jak i gdzie ma być podłączone. Moze jest jakiś schemat ? Samochód posiada instalacje gazową i nie odpala zarówno na gazie jak i na benzynie.

Awatar użytkownika
jmm
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: jmm » 01 sty 2012, 19:33

A klapę przepływomierza sprawdzałeś? Może gaz strzelił i Ci ją powyginało.

Zdejmij obudowę filtra, podnieś klapę spiętrzając w przepływomierzu i wtedy niech ktoś odpali, powinna zagadać.

Tomasz_zt15
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Tomasz_zt15 » 02 sty 2012, 21:26

Otóż Nie, klapka jest prosta . Rozdzielacz jest kupiony bo stara była faktycznie troszkę krzywa, natomiast doszedłem w końcu co to było. Więc ogólnie mówiąc to czujnik hallotronowy do wymiany a dokładnie kabelek od tej płytki się oderwał. Miałem drugi lecz od VW Passata 2.0 wiec pomyślałem ze może coś z tego będzie lecz niestety jest nieco inny. polutowałem ten stary i na gazie odpalił natomiast na benzynie ma jeszcze problemy ale to raczej wina lewego powietrza bo słychać jak coś zasysa. Jeszcze nie wiem gdzie dokładnie ale jeszcze raz wszystko posprawdzam, po uszczelniam i powinno być dobrze. Dzięki za zainteresowanie tematem. Jeżeli będę miał jeszcze jakieś problemy na pewno się odezwę a jak wszystko będzie okey to zainteresuje się wstawieniem anty-wybuchu bo chce trochę jeszcze pojeździ tym autem. Więc do usłyszenia :)

Pawel.D 245
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Pawel.D 245 » 08 sty 2012, 11:24

Ja mam problem bo silnik kręci i nie chce zapalić a jak się popchnie samochód odpala bez
problemu . Prosze o pomoc

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki pięciocylindrowe.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl