[B3 1.6TD] Grzechotanie na zimnym
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
potwierdzam jak pisze kolega wyżej skrzynie u sienie też miałem Baa i doskonale u ciebie się nada, a naprawiać sie nie opłaca co innego jak byś sam chciał grzebać to grosze wyjdzie, ale skrzynie rozebrać i złożyć trzeba troszkę mieć pojęcia, co odradzam:) jeśli mam być szczery nic bym nie grzebał, bo ta skrzynia ci się nie rozleci będzie smigać dalej, zwiększ najwyżej lekko obr srubą przy pompie i tyrkotanie powinno zaniknąć, zrób taką próbe
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
mam chyba AKM bo jedynka jest strasznie krotka, oczywiscie sam bym to robil, znaczy tata i jego znajomy ktory ma maly warsztat w garazu. juz zmieniali skrzynie itd. wzialbym ta BAA ale na nowa mnie nie stac, a uzywa tez nie jest pewna....
I pewnie jak to bedzie cos w skrzyni to beda ja regenerowac. Ma ktos jakis poradnik jak rozebrac taka skrzynie i na co uwazac? na ile % obstawiacie ze to te lozysko ?
I pewnie jak to bedzie cos w skrzyni to beda ja regenerowac. Ma ktos jakis poradnik jak rozebrac taka skrzynie i na co uwazac? na ile % obstawiacie ze to te lozysko ?
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Możesz ze spokojem kupować używaną BAA, na pewno będzie mniej dojechana od AKM.
BAA jest o wiele wytrzymalsza, zaprojektowana pod większe momenty obrotowe niż AKM, która jest skrzynią dedykowaną do benzyny. Nigdy nie zrozumiem dlaczego inżynierowie Audi pchali do Diesla skrzynie dedykowaną do benzyny :evil:
BAA jest o wiele wytrzymalsza, zaprojektowana pod większe momenty obrotowe niż AKM, która jest skrzynią dedykowaną do benzyny. Nigdy nie zrozumiem dlaczego inżynierowie Audi pchali do Diesla skrzynie dedykowaną do benzyny :evil:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Zastanawiam sie nad sprzedaza auta i kupna b4 lub a4. Bo kurde to skrzynia do naprawy, nie wiadomo czy dobrze poskladaja, jak nie to wydatek 400 zl. chyba uszczelka pod glowica tez wydmuchalo bo wywala mi plyn, jeszcze mysle nad tym czy uszczelka czy sie uklad zapowietrzyl.... nie wiem kurde nie wiem:(:(