[B4 Coupe] jak rozebrać przycisk podgrzewania foteli?
[B4 Coupe] jak rozebrać przycisk podgrzewania foteli?
Pytanie tyczy się wszystkich przycisków, wiem że trzeba zdjąć osłonkę z przodu ale jak wyjąć jego wnętrze żeby wymienić diodę/diody od podświetlenia? Nie chciałbym nic uszkodzić. Szukałem podobnego tematu niestety nic nie znalazłem, jeśli taki był to proszę o link.
- bloku
- Forum Audi 80
- Imię: Michal
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
- Kontakt:
Zdjąć obudowę to pikuś. Jeśli chcesz pobawić się w wymianę żarówki to nagrzewnica się przyda aby bez wyłamywania oddzielić "prowadnicę" oświetlenia. Bez tego nie dostaniesz się do żarówki - mi się udało jeden uwalić. Ale za to drugi już bezproblemowo. Wszystko powoli i dwa razy trzeba dobrze oblookać zanim się poczyni jakiś krok.
Powodzenia :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Powodzenia :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Zgadza się. Jest przylutowana w dwóch miejscach, ale to chyba widzisz gdzie, nie muszę pokazywać? Do tej blachy chyba jest przymocowany tranzystor, nie? Jego też musisz odlutować, dopiero wtedy będziesz mógł zdjąć tę miedź. A później to już z górki: Wymieniasz żaróweczkę (też jest wlutowana) i składasz do kupy. Koniecznie musisz uważać, szczególnie na tę blaszkę, co jest nad pokrętłem, bo to wyłącznik krańcowy, a jest on delikatnie przymocowany. Przed wlutowaniem tranzystora oczyść nóżki i jego miejsce przeznaczenia z cyny, aby łatwo go było umieścić w dziurkach. I ogólnie to nic na siłę ( tylko młotkiem ).
Mam nadzieję, że sobie poradzisz, ew. pytaj.
Mam nadzieję, że sobie poradzisz, ew. pytaj.
-
- Forum Audi 80
Tak troszkę dla odświeżenie i następnych którzy będą chcieli się zmierzyć z wymiana tej żarówki. Nie trzeba rozbierać całego przełącznika, wystarczy wyjąć go z obudowy, odlutować żarówkę i delikatnie od tylu popukać powinna sama wyjść . Można na tym zaoszczędzić czas i nerwy bo wiadomo łatwo się rozlatuje ten przełącznik.