[ Dodano: 2007-09-26, 21:18 ]
Cino bardzo ciekawy ,,artykul,,mysle ze mi troche pomoze a moze Ty wiesz czy od rs4 podejdzie do mojego chodzi mi tylko o koncowy czy pociagnie bez spadku mocy?
tomek_com,
ja mam cusik takiego zakladalem dzisaj TLUMIK i powiem ci brzmi cudownie sam bas ktory nie meczy a po zdjeciu nogi z gazu i zwalnianiu silnikiem..slychac dosc glosne bum bum bum(potrafi strzelac, ale moze dlatego ze jeszcze nie wypalony) pozdro
Skąd się bierze dzwięk w Przecież to proste jest coś takiego w fizyce jak interferencja fal coś jak sinusoida i teraz przy projektowaniu tłumików kombinuje sie miedzyinnymi z tym ponieważ jezeli fale nałożymy na siebie możemy uzyskać wzmocnienie dzwięku bądz jego osłabienie
A początek jest w silniku. Po suwie pracy następuje suw wydechu. Zawory wydechowe zostają otwarte nieco za skrajnym, dolnym położeniem tłoka, co nadaje spalinom odpowiedni kierunek ruchu w cylindrze; mały wzrost ciśnienia i - zawór otwiera się i spaliny ruszają do kolektora. Kolektor zbiera spaliny i wykonuje trudną pracę łączenia strug w jedną
rodzaje tłumików możemy podzielić na 3 podst grupy
- absorbcyjne
- refleksyjne
- interferencyjne
Po połączenu na tych trzech typów wychodzą tłumiki tzw "Kombinowane"
no ładnie homer chodzi prawie tak jak u mnie mówie prawie bo moj filmik FILMIK byl robiony przed założeniem strumy. Dzwiek powala naprawde twoj to z tego co widze to fi70 a ja mam 90. Polecam jesli ktoś lubi ryk a nie lekkie pomrukiwanie.
homer, bravo podoba mi sie MorajB4, tez bardzo ladny ale ja szukam cos mniej ryczacego
juz prawie jestem zdecydowany mam do wyboru rs4 znalazlem za 250 funtow albo Remus z plaska koncowka za 125 ale cos mnie ciagnie do rs4 jak kupie i zamontuje to wrzuce filmika