Radio słabo odbiera.
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Nie ma tego w etce.shellah pisze:dajcie foto lub schemat z ETKI gdzie w coupe jest wzmacniacz anteny :?:
A odnośnie tematu to też dużo się dowiedziałem montując wzmacniacz, anteny w szybie.
Na tylnej szybie są dwie anteny. Jedna FM druga AM. FM to ta podgrzewająca a AM to te dwa górne paski.
Ktoś poruszał temat separatora. W audi80 B4 nigdy tego nie stosowali. Oryginalnie antena ma osobny kabel zasilający (cienki biały) Sam wzmacniacz ma 1wyjscie antenowe 2xgniazda 2xkabelki
A gniazdem anteny wiadomo. Przy gnieździe anteny jest gniazdo prądowe czarne i kabelek czarny (lub w połowie) w gniazdo czarne podłacza się z przycisku grzania szyb a ten kabelek czarny podłącza się do tylnej szyby na grzanie i jako antenę FM . Z drugiej strony jest gniazdo prądowe czerwone ( lub czarne z kropką czerwoną) podłącza się tam cienki kabelek biały (zasilanie wzmacniacza) i jest jeszcze kabel czerwony podłącza się pod dwie górne w szybie które nie grzeją, jest to antena AM.
A to dla ciekawskich
Wróciłem u siebie do tematu źle odbierającego radia i chcę założyć filtr przeciw zakłóceniowy na przewodzie zasilającym radio. Co sadzicie o następujących filtrach??silnik pisze:Niestety nie. Podobno to są kiepskie światła (choć z homologacją) i mają jakieś tam układy które powodują zakłócenia. Trzeba by ekranować same światła ale jeszcze tego nie zrobiłem bo nie bardzo wiem czym to zrobić.="Jelly"
I jak kolego, rozwiązałeś już problem radia i świateł dziennych??
http://allegro.pl/filtr-przeciwzaklocen ... 21864.html
http://allegro.pl/filtr-przeciwzaklocen ... 95045.html
Pozwolę sobie odgrzać temat. Chodzi o to,że jak pisałem ok 8 miesięcy temu uporałem się z problemem złego odbioru radia winna była antena. Od jakichś 2 miesięcy problem wrócił. A mianowicie bez różnicy czy w czasie jazdy czy postoju na niektórych kanałach radio buczy i robi dziwne brrrrrrr. Sprawdzałem połączenia przy antenie wszystko w najlepszej kondycji, podłączałem takiego starocia i na nim niema żadnych zakłóceń możliwe jest że to wina radia??