[80 B4 ABK] Sprzęgło czy skrzynia?
Panowie poleciała skrzynia ....już wymieniona a z braku możliwości wcześniejszego podglądnięcia na miejscu nie wiem co za skrzynie on mi włożył i coś mi tu nie pasuje moim zdaniem ma za wysokie obroty i wyje jakos tzn silnik ma wyższe obroty przy poszczególnych prędkościach niż miał wcześniej na starej skrzyni.
Możecie mi podać jakie macie obroty przy 80km/h i 100 km/ h na V biegu?
Możecie mi podać jakie macie obroty przy 80km/h i 100 km/ h na V biegu?
wiem mam stara skrzynie i była CCF i w bagażniku na nalepce też CCF a mi wsadził jakas CSV :shock: k...a z kosmosu chyba ją wziął i telefonicznie sie upierał że ona pasuje i jest od tego modelu , nie dałem sie jutro jade na reklamacje i niech mi wklada ccf a to gowno niech sobie zabiera.
Skrznia i poloski cale w oleju do tego bo chyba olejem rzyga, biegi tez haczą :evil:
a wyje jak wilk o północy, przełożenie ma jak stary disiel
[ Dodano: 2012-01-13, 17:13 ]
dzwonilem do pajaca i on sie upiera dalej ze wsadzil dobra skrzynie i ze sie zna lepiej ode mnie slowa tego pana " przeciez ta skrzynia jest do 2litrowego audi" a ja mu mowie czy spojrzal do bagaznika na nalepke jaka ma byc skrzynia to uicichl.
Upiera sie ze skrzynia jest do tego auta a qrwa nie jest, Pozniej go postraszylem ze malo sie widocznie zna bo b4 sa 2 silniki 2litrowe i ja mam ten mocniejszy wiec powinna byc skrzynia inna, on zebym jutro przyjechal to popatrzymy ja do niego ze nie ma co patrzec ze chce skrzynie taka jaka powinna byc i auto zostawiam bo z ta skrzynia go nie wezme,on po czasie ze jak bedzie trzeba to wymieni.
Wiec jaki macie pomysl zeby go wystraszyc ( nie dal mi paragonu ani umowy nawet nie spytal), mysle ze dodatkowo go postrasze tym ze nie dal mi faktury i pojde z tym do skarbowki
Napewno mam racje bo jest nalepka jaka powinna byc skrzynia a on wstawil co innego
[ Dodano: 2012-01-13, 18:14 ]
mozecie mi pomoc poszukac do jakiego auta jest skrzynia csv na allegro pisza ze do 1.6 i 1.8 a na innej ze do 1.8 i 2.0.
Skrznia i poloski cale w oleju do tego bo chyba olejem rzyga, biegi tez haczą :evil:
a wyje jak wilk o północy, przełożenie ma jak stary disiel
[ Dodano: 2012-01-13, 17:13 ]
dzwonilem do pajaca i on sie upiera dalej ze wsadzil dobra skrzynie i ze sie zna lepiej ode mnie slowa tego pana " przeciez ta skrzynia jest do 2litrowego audi" a ja mu mowie czy spojrzal do bagaznika na nalepke jaka ma byc skrzynia to uicichl.
Upiera sie ze skrzynia jest do tego auta a qrwa nie jest, Pozniej go postraszylem ze malo sie widocznie zna bo b4 sa 2 silniki 2litrowe i ja mam ten mocniejszy wiec powinna byc skrzynia inna, on zebym jutro przyjechal to popatrzymy ja do niego ze nie ma co patrzec ze chce skrzynie taka jaka powinna byc i auto zostawiam bo z ta skrzynia go nie wezme,on po czasie ze jak bedzie trzeba to wymieni.
Wiec jaki macie pomysl zeby go wystraszyc ( nie dal mi paragonu ani umowy nawet nie spytal), mysle ze dodatkowo go postrasze tym ze nie dal mi faktury i pojde z tym do skarbowki
Napewno mam racje bo jest nalepka jaka powinna byc skrzynia a on wstawil co innego
[ Dodano: 2012-01-13, 18:14 ]
mozecie mi pomoc poszukac do jakiego auta jest skrzynia csv na allegro pisza ze do 1.6 i 1.8 a na innej ze do 1.8 i 2.0.
- karolas123
- Forum Audi 80
z typem musze isc do sadu bo nawet wlepki nie chcial zobaczyc i jego to nie interesuje jaka byla, on sie upiera ze ta skrzyni chodzi wiec jej nie bedzie zmienial. wzialem od niego fakture , w poniedzialek ide do rzecznika praw konsumenta a pozniej do rzeczoznawcy niech potwierdzi ze jest zle dobrana skrzynia a potem do sadu i niech pajac za przeproszeniem popierdolony oddaje co do grosza.
bylem dzis na policji byl wporzo policjant i mi radzil co zrobic i ze nawet wozka dzieciecego do niego by nie oddal ale skad ja mialem wiedziec jak nie tutejszy jestem, a przyprowadzenie w moje strony bylo nieoplacalne
i wez tu czlowieku zaufaj mechanikowi :evil:
bylem dzis na policji byl wporzo policjant i mi radzil co zrobic i ze nawet wozka dzieciecego do niego by nie oddal ale skad ja mialem wiedziec jak nie tutejszy jestem, a przyprowadzenie w moje strony bylo nieoplacalne
i wez tu czlowieku zaufaj mechanikowi :evil:
masked25, ile mu zapłaciłeś?Niech Ci odda kase ale samochodu na ponowną wymianę to bym mu już nie oddał.Idź go postrasz sądem,że napiszesz także do Skarbowego a zazwyczaj warsztaty kręca z fakturami itp.Jak by go Skarbowy sprawdził porządnie to podejrzewam że warsztacik by zwinął i to szybko.Powiedz mu krótko-skrzynia miała byc o takim oznaczeniu a jest o innym więc jej nie chcesz i niech Ci oddaje kasę.
mowieml to co napisales i sie upiera ze nic nie zrobi ze dobrze jezdzi i mam sobie isc gdzie chce on sie nie boi, napewno bede tez na skarbowce zeby go przetrzepali pozadnie a sprawe i tak mu zaloze bo jak byk ma w tabliczce w samochodzie wpisane jaka musi byc skrzynia a on nawet na to nie spojrzal stwierdzil ze on sie zna i nie musi na to patrzec.
Uparty jak osiol i nie da sie z nim dogadac on powiedzial ze nic nie zrobi, do tego uszkodzil mi chyba czujnik cisnienia paliwa bo wyciek mi olej z silnika a niedawno przed tym calym zdarzeniem wymienialem na nowy i usuwalem wszystkie wycieki oleju :evil:
[ Dodano: 2012-01-21, 14:13 ]
okazało sie że w starej skrzyni łożysko się posypało te dalej od silnika i dostała jedna z zębatek, a nie tak jak nówił ten niby mechanik że się zatarła, olej w skrzyni był bo ją dziś właśnie rozebrałem na złom <ok> <ok>
Uparty jak osiol i nie da sie z nim dogadac on powiedzial ze nic nie zrobi, do tego uszkodzil mi chyba czujnik cisnienia paliwa bo wyciek mi olej z silnika a niedawno przed tym calym zdarzeniem wymienialem na nowy i usuwalem wszystkie wycieki oleju :evil:
[ Dodano: 2012-01-21, 14:13 ]
okazało sie że w starej skrzyni łożysko się posypało te dalej od silnika i dostała jedna z zębatek, a nie tak jak nówił ten niby mechanik że się zatarła, olej w skrzyni był bo ją dziś właśnie rozebrałem na złom <ok> <ok>