Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B4 ABK] Sprzęgło czy skrzynia?

Wszystkie sprawy związane z przekładniami, dyframi i skrzyniami biegów.
Awatar użytkownika
luk448
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: luk448 » 02 sty 2012, 21:03

bujan21, podejrzewam że kupiłeś regenerowany docisk.Tarcza także mogła być regenerowana z nowa okładziną i sprężynami.Jedynie łożysko mogło być w pełnie nowe.

masked25
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: masked25 » 13 sty 2012, 05:35

Panowie poleciała skrzynia ....już wymieniona a z braku możliwości wcześniejszego podglądnięcia na miejscu nie wiem co za skrzynie on mi włożył i coś mi tu nie pasuje moim zdaniem ma za wysokie obroty i wyje jakos tzn silnik ma wyższe obroty przy poszczególnych prędkościach niż miał wcześniej na starej skrzyni.

Możecie mi podać jakie macie obroty przy 80km/h i 100 km/ h na V biegu?

Awatar użytkownika
luk448
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: luk448 » 13 sty 2012, 07:29

masked25, a nie lepiej było wrzucac skrzynię o takim samym oznaczeniu jak miałeś?

masked25
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: masked25 » 13 sty 2012, 08:14

kolego ale ja nie byłem przy tym jak on to robił, samochód był ponad 100 km ode mnie na warsztacie facet mówił że załatwił skrzynie więc myślałem że załatwił identyczną a wychodzi na to że raczej nie bo ta ma krótsze biegi które mnie drażnią bardzo :evil:

delik
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Mateusz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.0 ACE
Kontakt:

Post autor: delik » 13 sty 2012, 08:34

luk448 pisze:masked25, a nie lepiej było wrzucac skrzynię o takim samym oznaczeniu jak miałeś?
jeslinie wiesz jaka skrzynia byla w autku przed wymiana spojrz w naklejke w bagazniku tam jest opis autka i na pewno doszukasz sie rodzaju skrzyni, bynajmniej u mnie w b4 tak jest ;-)

masked25
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: masked25 » 13 sty 2012, 16:07

wiem mam stara skrzynie i była CCF i w bagażniku na nalepce też CCF a mi wsadził jakas CSV :shock: k...a z kosmosu chyba ją wziął i telefonicznie sie upierał że ona pasuje i jest od tego modelu , nie dałem sie jutro jade na reklamacje i niech mi wklada ccf a to gowno niech sobie zabiera.

Skrznia i poloski cale w oleju do tego bo chyba olejem rzyga, biegi tez haczą :evil:

a wyje jak wilk o północy, przełożenie ma jak stary disiel

[ Dodano: 2012-01-13, 17:13 ]
dzwonilem do pajaca i on sie upiera dalej ze wsadzil dobra skrzynie i ze sie zna lepiej ode mnie slowa tego pana " przeciez ta skrzynia jest do 2litrowego audi" a ja mu mowie czy spojrzal do bagaznika na nalepke jaka ma byc skrzynia to uicichl.

Upiera sie ze skrzynia jest do tego auta a qrwa nie jest, Pozniej go postraszylem ze malo sie widocznie zna bo b4 sa 2 silniki 2litrowe i ja mam ten mocniejszy wiec powinna byc skrzynia inna, on zebym jutro przyjechal to popatrzymy ja do niego ze nie ma co patrzec ze chce skrzynie taka jaka powinna byc i auto zostawiam bo z ta skrzynia go nie wezme,on po czasie ze jak bedzie trzeba to wymieni.

Wiec jaki macie pomysl zeby go wystraszyc ( nie dal mi paragonu ani umowy nawet nie spytal), mysle ze dodatkowo go postrasze tym ze nie dal mi faktury i pojde z tym do skarbowki

Napewno mam racje bo jest nalepka jaka powinna byc skrzynia a on wstawil co innego

[ Dodano: 2012-01-13, 18:14 ]
mozecie mi pomoc poszukac do jakiego auta jest skrzynia csv na allegro pisza ze do 1.6 i 1.8 a na innej ze do 1.8 i 2.0.

Awatar użytkownika
karolas123
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: karolas123 » 13 sty 2012, 21:27

Była nie koniecznie przy jednym silniku, mogła byc przy wszystkich słabszych silnikach, nic w tym dziwnego.

Awatar użytkownika
luk448
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: luk448 » 14 sty 2012, 05:47

masked25, skoro typ sie tak upiera to pokaż mu oznaczenie na Swojej skrzyni i to na tej którą Ci wsadził.Jest na górze przy sprzęgle.Jak skrzynia którą Ci wsadził jest czysta to także dostrzeże oznaczenie.I zmień mechanika na jakiegoś bardziej ogarniętego.

masked25
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: masked25 » 14 sty 2012, 17:46

z typem musze isc do sadu bo nawet wlepki nie chcial zobaczyc i jego to nie interesuje jaka byla, on sie upiera ze ta skrzyni chodzi wiec jej nie bedzie zmienial. wzialem od niego fakture , w poniedzialek ide do rzecznika praw konsumenta a pozniej do rzeczoznawcy niech potwierdzi ze jest zle dobrana skrzynia a potem do sadu i niech pajac za przeproszeniem popierdolony oddaje co do grosza.

bylem dzis na policji byl wporzo policjant i mi radzil co zrobic i ze nawet wozka dzieciecego do niego by nie oddal ale skad ja mialem wiedziec jak nie tutejszy jestem, a przyprowadzenie w moje strony bylo nieoplacalne

i wez tu czlowieku zaufaj mechanikowi :evil:

Awatar użytkownika
luk448
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: luk448 » 14 sty 2012, 17:54

masked25, ile mu zapłaciłeś?Niech Ci odda kase ale samochodu na ponowną wymianę to bym mu już nie oddał.Idź go postrasz sądem,że napiszesz także do Skarbowego a zazwyczaj warsztaty kręca z fakturami itp.Jak by go Skarbowy sprawdził porządnie to podejrzewam że warsztacik by zwinął i to szybko.Powiedz mu krótko-skrzynia miała byc o takim oznaczeniu a jest o innym więc jej nie chcesz i niech Ci oddaje kasę.

masked25
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: masked25 » 15 sty 2012, 10:23

mowieml to co napisales i sie upiera ze nic nie zrobi ze dobrze jezdzi i mam sobie isc gdzie chce on sie nie boi, napewno bede tez na skarbowce zeby go przetrzepali pozadnie a sprawe i tak mu zaloze bo jak byk ma w tabliczce w samochodzie wpisane jaka musi byc skrzynia a on nawet na to nie spojrzal stwierdzil ze on sie zna i nie musi na to patrzec.

Uparty jak osiol i nie da sie z nim dogadac on powiedzial ze nic nie zrobi, do tego uszkodzil mi chyba czujnik cisnienia paliwa bo wyciek mi olej z silnika a niedawno przed tym calym zdarzeniem wymienialem na nowy i usuwalem wszystkie wycieki oleju :evil:

[ Dodano: 2012-01-21, 14:13 ]
okazało sie że w starej skrzyni łożysko się posypało te dalej od silnika i dostała jedna z zębatek, a nie tak jak nówił ten niby mechanik że się zatarła, olej w skrzyni był bo ją dziś właśnie rozebrałem na złom <ok> <ok>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przekładnie i skrzynie biegów”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl