Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 ABT] Światło gaśnie po czasie

ODPOWIEDZ
Sajmonov
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 ABT] Światło gaśnie po czasie

Post autor: Sajmonov » 15 sty 2012, 07:40

Witam,

Mam dziwny przypadek, kiedyś jak odpaliłem silnik to światło się gasiło w kabinie i mój centralny(z kluczyka) odpowiadał, można było zamknąć od środka drzwi, aktualnie tak nie mogę. Światło świeci cały czas a centralny nie odpowiada na impuls. Po jakimś czasie jazdy 10/15min, wszystko wraca do normy.
Jest to uciążliwe bo trzeba wszystkie światła w kabinie gasić, a jak jadę gdzieś bliżej to wszystkie zamki muszę zamykać ręcznie.
Bezpiecznik odpowiedzialny za jedno i drugie jest również odpowiedzialny za godzinę i radio, a te działają bez problemu.
Mieliście podobny przypadek lub może ktoś mnie nakierować gdzie szukać problemu??

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Szara80tkaTdi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Przemek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: Szara80tkaTdi » 15 sty 2012, 11:50

napoczatek sprawdz krancowke drzwi kierowcy

Awatar użytkownika
hudy
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Silnik: 2.0 ABT
Kontakt:

Post autor: hudy » 15 sty 2012, 12:07

No tak ale jak by krańcówka była walnięta to i tak po jakimś czasie światła by zgasły, chyba po 2 minutach gasną wtedy.Ja bym zajrzał do bagażnika,do pompki centralnego gdyż z tego co pamiętam to chyba sterownie oświetleniem jest na tej samej płytce co sterowanie centralnym i myślę że tam tkwi problem... a sterownik czasowy oświetlenia masz pod kierownicą...

Sajmonov
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Sajmonov » 15 sty 2012, 13:11

hmm a czego się spodziewać pod kierownica?? ten sterownik czasowy do ew. wymiany czy da się coś sprawdzić? co do pompki gdzieś miesiąc temu dawałem do wymiany układ scalony wiec chyba ponownie będę musiał się udać do elektronika.. Tylko to przechodzi po tym czasie... i już jest ok... zobaczymy, jak ktoś ma jeszcze pomysły słucham:)

Awatar użytkownika
Szara80tkaTdi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Przemek
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: Szara80tkaTdi » 15 sty 2012, 13:26

napisalem
Szara80tkaTdi pisze:napoczatek sprawdz krancowke drzwi kierowcy
bo
Sajmonov pisze:Światło świeci cały czas a centralny nie odpowiada na impuls. Po jakimś czasie jazdy 10/15min, wszystko wraca do normy
wiec to wpierw wypadaloby sprawdzic

Awatar użytkownika
hudy
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: hudy » 15 sty 2012, 16:38

Jak robiłeś z układem pompki to możliwe że z nią jest wszytko ok.W takim razie sprawdź jak Przemek radzi krańcówkę w drzwiach.Może zaśniedziała,fuknij czymś i przeczyść może pomoże...

Sajmonov
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Sajmonov » 16 sty 2012, 14:01

szczerze mówiąc sprawdzałem przy drzwiach pasażera i kierowcy, wszystko wydaje się ok, jak ruszałem nic się nie zmieniało. To co zauważyłem jest równie ciekawe bo ten problem właściwie występuje przy odpaleniu samochodu... jak jest silnik wyłączony jest ok. co prawda jak go odpalę i problem będzie znów muszę czekać jakiś czas by problem sam przeszedł. Ale jak otworze samochód i bez zapłonu wszystko robię działa.. jak sprawdzałem pompkę widziałem trochę wilgoci. Teraz będę wszystko wysuszał, zobaczymy co dalej....

Awatar użytkownika
hudy
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: hudy » 16 sty 2012, 15:29

no to jeśli na odpalonym coś się dzieje to możliwe że pompka tak jak pisałem wcześniej gdyż ona dostaje sygnał ze stacyjki.Moim zdaniem szukaj tam przyczyny.Jak jest wilgoć to spróbuj wysuszyć no i znaleźć przeciek...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl