Witam,
Mam dziwny przypadek, kiedyś jak odpaliłem silnik to światło się gasiło w kabinie i mój centralny(z kluczyka) odpowiadał, można było zamknąć od środka drzwi, aktualnie tak nie mogę. Światło świeci cały czas a centralny nie odpowiada na impuls. Po jakimś czasie jazdy 10/15min, wszystko wraca do normy.
Jest to uciążliwe bo trzeba wszystkie światła w kabinie gasić, a jak jadę gdzieś bliżej to wszystkie zamki muszę zamykać ręcznie.
Bezpiecznik odpowiedzialny za jedno i drugie jest również odpowiedzialny za godzinę i radio, a te działają bez problemu.
Mieliście podobny przypadek lub może ktoś mnie nakierować gdzie szukać problemu??
Pozdrawiam!
[B4 ABT] Światło gaśnie po czasie
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
No tak ale jak by krańcówka była walnięta to i tak po jakimś czasie światła by zgasły, chyba po 2 minutach gasną wtedy.Ja bym zajrzał do bagażnika,do pompki centralnego gdyż z tego co pamiętam to chyba sterownie oświetleniem jest na tej samej płytce co sterowanie centralnym i myślę że tam tkwi problem... a sterownik czasowy oświetlenia masz pod kierownicą...
hmm a czego się spodziewać pod kierownica?? ten sterownik czasowy do ew. wymiany czy da się coś sprawdzić? co do pompki gdzieś miesiąc temu dawałem do wymiany układ scalony wiec chyba ponownie będę musiał się udać do elektronika.. Tylko to przechodzi po tym czasie... i już jest ok... zobaczymy, jak ktoś ma jeszcze pomysły słucham:)
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Silnik: 1.9 1Z
szczerze mówiąc sprawdzałem przy drzwiach pasażera i kierowcy, wszystko wydaje się ok, jak ruszałem nic się nie zmieniało. To co zauważyłem jest równie ciekawe bo ten problem właściwie występuje przy odpaleniu samochodu... jak jest silnik wyłączony jest ok. co prawda jak go odpalę i problem będzie znów muszę czekać jakiś czas by problem sam przeszedł. Ale jak otworze samochód i bez zapłonu wszystko robię działa.. jak sprawdzałem pompkę widziałem trochę wilgoci. Teraz będę wszystko wysuszał, zobaczymy co dalej....