[ALL] Polerujemy aluminium, czym i jak?
chłopaki, przy polerce mozecie zmialo skonczyc na papierze 400 ew. 600 i potem macie 3 pasty do zalatwienia roboty, no i szczotki, ciezko je dostac ale kto szuka nie bladzi, ja robie felgi juz 3-4 lata i papiery pow 800 mozna sobie w****
pozdrawiam, jakby komus nie dokonca wyszla polerka, zapraszam chetnie poprawie
pozdrawiam, jakby komus nie dokonca wyszla polerka, zapraszam chetnie poprawie
ja tam wypolerowałem pastą TEMPO do aluminium i połysk jest super oczywiście polerowałem maszyną później odtłuściłem i pomalowałem lakierem bezbarwnym jest ładnie i bez kombinacji i szukania innych past
ps. dobra jest zielona pasta w kostkach ciężko ją dostać ale jest super(allegro)
edit by UFOtm: prosze uzywac mozilli jesli masz problemy z ortografia
ps. dobra jest zielona pasta w kostkach ciężko ją dostać ale jest super(allegro)
edit by UFOtm: prosze uzywac mozilli jesli masz problemy z ortografia
Ostatnio zmieniony 07 sty 2012, 02:39 przez willi, łącznie zmieniany 1 raz.
było Audi 90 2.3NG 136KM
viewtopic.php?t=11858#112425
http://pl.youtube.com/watch?v=4L8auyMI1B0
była Audi B4 avant 1.6 ADA 101KM
viewtopic.php?t=18271
NARAZIE LIPA POZOSTAŁ ROWER
viewtopic.php?t=11858#112425
http://pl.youtube.com/watch?v=4L8auyMI1B0
była Audi B4 avant 1.6 ADA 101KM
viewtopic.php?t=18271
NARAZIE LIPA POZOSTAŁ ROWER
Meecowhy, to napisz chociaz jakie granulacje po papierze 800 użyc zeby bylo dobrze.
Nie umiera ten, kto żyje w pamięci innych...
---
Forum internetowy Audi 80
Forum internetowy Audi A6
---
dobrze będzie jak użyjesz 1200, 1500, 2000, 2500 (oczywiście wyłącznie na mokro) później automax lub/i autosol;Słonik pisze:Meecowhy, to napisz chociaz jakie granulacje po papierze 800 użyc zeby bylo dobrze.
w moim wątku masz fegli 'przed' i 'po' zabiegu

ps. a białą kostkę z castoramy (750 g) delikatnie 'ugryzioną' oddam za

majek13, widzisz, chodzi o to ze zaczynajac na papierze 400 a konczac na 800 odpada ci kuuuuuuuupa roboty bo pozniej juz mechanicznie pasta i krazkiem z flanelki i jest blask i sa linie papilarne
sam uzywam past w takim bloczku nie wiem jakiej to produkcji, chyba niemieckiej, jedna brazowa mocno scierna i druga zielona do nblyszczania na wysoki polysk i wychodzi git ale wiem ze mozna jeszcze lepiej i szybciej wiec chce wymienic doswiadczenia z kolega Meecowhy ktory wiec co robi <ok>

---
---
ja robiłem tylko ranty i parapety i zajęło mi dwa popołudnia - jak odejdzie Ci kuuuupa roboty to uwiniesz się w godzinę :mrgreen:Słonik pisze:majek13, widzisz, chodzi o to ze zaczynajac na papierze 400 a konczac na 800 odpada ci kuuuuuuuupa roboty bo pozniej juz mechanicznie pasta i krazkiem z flanelki i jest blask i sa linie papilarnesam uzywam past w takim bloczku nie wiem jakiej to produkcji, chyba niemieckiej, jedna brazowa mocno scierna i druga zielona do nblyszczania na wysoki polysk i wychodzi git ale wiem ze mozna jeszcze lepiej i szybciej wiec chce wymienic doswiadczenia z kolega Meecowhy ktory wiec co robi <ok>
ale faktycznie przy dodbrym zapleczu technicznym: krążki, walce etc. można po 800 darowac sobie inne papierki - tak naprawdę polerując krążek od kierownicy i tłumik skończyłem na papierze 240 i resztę załatwił krążek filcowy na szlifierce - a lustro wyszło

ps. jeśli te fele z podpisu są Twojego autorstwa to szacun za włożoną pracę

majek13, tak te alu z podpisu to moja robota ale z niektorych rzeczy nie jestem dokonca zadowolony.
---
---
ruki, pokaz zdjecie tego ubytk z bliska i z troche wiekszej odleglosci.
---
---
ruki, stoczyc na rowno dookoła ta felge.
Po poerce to tylko piecowo bezbarwnym mozna pomaowac, zwykly lakier nie bedzie sie trzymal tak gladkiej powierzchni.
Po poerce to tylko piecowo bezbarwnym mozna pomaowac, zwykly lakier nie bedzie sie trzymal tak gladkiej powierzchni.
---
---