[B3 DZ] Sprzęgło w podłodze...
[B3 DZ] Sprzęgło w podłodze...
Cześć,
pewnego pięknie dnia, wpakowałem się w gruby szok.
Zniknęło sprzęgło, tzn. jest, ale wpadło w podłogę...
Co namierzyłem? Że poziom płynu hamulcowego w zbiorniczku jest na samym dnie, hamulce działają, a sprzęgła niet.
Gdzie mogło puścić? Jak go ugryźć? Skoro płyn zniknął ze zbiorniczka tzn. że wysprzęglik jest ok?
Zaczynają się problemy
pewnego pięknie dnia, wpakowałem się w gruby szok.
Zniknęło sprzęgło, tzn. jest, ale wpadło w podłogę...
Co namierzyłem? Że poziom płynu hamulcowego w zbiorniczku jest na samym dnie, hamulce działają, a sprzęgła niet.
Gdzie mogło puścić? Jak go ugryźć? Skoro płyn zniknął ze zbiorniczka tzn. że wysprzęglik jest ok?
Zaczynają się problemy
- Fighter001
- Forum Audi 80
Dziś wieczór odkręcę i zobaczę
Coś w tym kierunku?
http://allegro.pl/pompa-sprzegla-wysprz ... 72183.html
Coś w tym kierunku?
http://allegro.pl/pompa-sprzegla-wysprz ... 72183.html
- Fighter001
- Forum Audi 80
- Fighter001
- Forum Audi 80
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Raczej bym obstawił padnięty wysprzęglik. U mnie właśnie padnięty wysprzęglik dawał takie objawy :evil:
Wymieniłem na niestety zamiennik firmy SAMCO albo SANCO (nie pamiętam już dokładnie) i od paru lat chodzi bez zarzutu. Pompa swoją drogą, też może już być kiepska, tzn przeciekać, ale objawy opisane przez Ciebie bardziej wskazują na wysprzęglik.
Wymieniłem na niestety zamiennik firmy SAMCO albo SANCO (nie pamiętam już dokładnie) i od paru lat chodzi bez zarzutu. Pompa swoją drogą, też może już być kiepska, tzn przeciekać, ale objawy opisane przez Ciebie bardziej wskazują na wysprzęglik.
witam, podepnę się pod temat bo mam to samo w moim PM pedał mam prawie w podłodze i nie odbija mi tylko muszę nogą podnieśc, a na początku przy wciskaniu ma dosc dużo skoku i dopiero na samym dole bierze. Sprawdzę tą pompkę o której pisaliście, ale gdzie dokładniej znajduje się wysprzęglik??
Autko niby ciągnie normalnie nie ma jakiegoś ślizgania
Autko niby ciągnie normalnie nie ma jakiegoś ślizgania