[B4 ABT LPG] Niespodzianka pod korkiem wlewu oleju. Co to ?
- piotrek 250279
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Pawel
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Cabrio
- Silnik: 2.6 ABC
Zobacz z zbiorniczku płynu czy nie ma tłustych plam. Jak oleju nie przybywa to bym się za dużo nie przejmował. Ten majonezik to typowy objaw permanentnie niedogrzanego silnika i marka stosowanego oleju ma tu raczej niewielkie znaczenie. Zabierz czasami audika na dłuższą przejażdżkę to osad pod korkiem zniknie.
- sylwester28ET
- Forum Audi 80
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
a z tym to się nie zgodzę ponieważ ja ma zalany Liqui Moly 10W40, robię bardzo krótkie odcinki max do 5km i jest czyściutko. A jeździłem już na wielu innych tańszych olejach(oczywiście w innych autach) i właśnie taka maź się zbierała.p-a-b-u pisze:Ten majonezik to typowy objaw permanentnie niedogrzanego silnika i marka stosowanego oleju ma tu raczej niewielkie znaczenie.
Witam. Co do oleju to taki http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=2710030
Bagnet czysty ( bez majonezu) oleju na pół miarki.
Oleju nie przybywa a raczej troszke ubywa :oops: Ucieka mi trochę przez uszczelkę pokrywy zaworów. Muszę zebrać się w sobie i wymienić. Bo mam kupioną i sobie leży.
Jednorazowo pokonuję dystanse rzędu 8 - 10 km tylko w trybie miejskim. W ciągu dnia pokonuję średnio 30- 40 km na 4 razy.
Bagnet czysty ( bez majonezu) oleju na pół miarki.
Oleju nie przybywa a raczej troszke ubywa :oops: Ucieka mi trochę przez uszczelkę pokrywy zaworów. Muszę zebrać się w sobie i wymienić. Bo mam kupioną i sobie leży.
Jednorazowo pokonuję dystanse rzędu 8 - 10 km tylko w trybie miejskim. W ciągu dnia pokonuję średnio 30- 40 km na 4 razy.
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
także spokojnie kolega jeździTNTomek pisze:Bagnet czysty ( bez majonezu) oleju na pół miarki.
Oleju nie przybywa a raczej troszke ubywa Ucieka mi trochę przez uszczelkę pokrywy zaworów. Muszę zebrać się w sobie i wymienić. Bo mam kupioną i sobie leży.