[80 B4 all] szyberdach elektryczny
[80 B4 all] szyberdach elektryczny
Mam problem szyberdach przestał działać, nalało wody i chyba silniczek się spalił, bo nie wiem co z nim, do połowy sie otworzy, albo wcale, ale jak już sie otworzy do połowy to to trudno go zamknąć, może mieliście podobny problem pomóżcie.
Ostatnio zmieniony 06 lip 2007, 18:39 przez Endriu, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
... jedz do elektryka i niech Ci sprawdzi zimne luty w przekaźniku... u mnie wogle niedziałało albo jak masz miernik to sprawdz napiecei jakie dochodzi do silniczka czy tam przelacznika i zdaje mi sie ze bedziesz miec zamałe... po prostu czasem dochodzi dobre a czasem zamałe... przekaznik jest pod kierownicą... ale nie wiem ktory to dokladnie.
Mój problem z szybrem jest podobny, na początku prawie nic nie chodził. Trochę go rozruszałem na siłę, przesmarowałem i teraz się odchyla do góry i odsuwa do tyłu ale z pomocą ręczną, zamknąć też jest bardzo ciężko - trzeba pchać ręką. Od tych siłowych prób, mocowania szyberdachu nie są zsynchronizowane i dach otwiera się krzywo. Przydało by się rozebrać szyber i dokładnie go zamontować. Czy da się zrobić to od góry (przy odsuniętym lub odchylonym), czy trzeba demontować podsufitkę. Jeżeli szyberdach demontuje się tylko od środka to dam sobie spokój, nie będę zdzierał podsufitki bo później jej już dobrze nie założę. Jeżeli ktoś ma jakieś doświadczenia z szybrem, niech się podzieli.
Mam ten temat za sobą poparty własnymi doświadczeniami jak by ktoś czegoś nie wiedział to walcie do mnie. wyjmowałem szyberdach ręczny i montowałem elektryczny to nie jest trudne wręcz banalne. Jeżeli macie pytania co do szyberdachu chetnie odp. luk58@o2.pl