[b4 1.9tdi 1Z] wyciek oleju przy filtrze
-
- Forum Audi 80
no racja kolego na pewno jest za durze tylko jak uniknac tego zacinania sie zaworu? wiadomo bo uszczelke pod filtrem wyrzuca , za wszystkie rady dziekuje i chcial bym uniknac sciagania misy olejowej bo nie mam warsztatu a w garazu to nie jest takie proste a nie chcail bym znowu placic dla mechanika ktury pewnie podczas zmiany misy i pompy cos sp.......l .
-
- Forum Audi 80
Panowie, też mam wyciek w okolicy filtra oleju, tylko ciezko stwierdzic czy to podstawa filtra czy odma itp. Filtr probowalem dokrecic ale sie nie da i jest nieco zaolejony pod spodem. Czy mozliwe zeby uszczelka filtra (ta gumowa co jest w zestawie) puscila? Czy moze odma? Auto jest wg mnie mułowate bardziej niz przed wykryciem wycieku, tak mi sie zdaje. Co mi na to powiecie? Ewentualnie na jakie koszty sie przygotowac czy to wymiany calej podstawki, pompy oleju, rurki odmy lub innych czesci zwiazanych z taka usterka?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
pewnie ci cieknie z tego miejsca https://audi80.pl/-b4-19tdi-1zwymian ... t46903.htm
-
- Forum Audi 80
Tak, na 90% z tego miejsca. Od ponad 2 lat a moze i wiecj przy glowiczce nie bylo nic robione, jedynie wymiany filtrow. Być moze ze glowiczka bedzie poluzowana poniewaz jak wymienialem olej (sam) i filtr to nie dociagalem tej sruby co trzyma glowiczke. Jest mozliwe ze sie poluzowala. Straszne mrozy a brak garazu i nie ma jak tego obadac dokladniej Mysle ze bez kanalu se poradze z wymianami uszczelek. Podajcie mi jeszcze jak mozecie numer kat tego krućca albo samego oringa co jest przy glowiczce i moze cieknąć.
-
- Forum Audi 80
Oki, dzieki to te mam juz spisane dwa podstawowe. Myslalem ze jeszcze jakis oring z kroccem jest. A kupie pewnie w ASO. Jest możliwe zeby przez to cos ubylo ok 0,5L oleju przy przejechaniu nieco ponad 1000km?
[ Dodano: 2012-02-01, 11:49 ]
Dziś kupiłem w ASO te uszczelki i ceny kształtują sie tak:
- 038 117 070 A - 11zł
- 028 115 441 C - 17zł
We wtorek mechanik mi wymieni i zobaczymy, bo mowi ze wymiana uszczelek może nie pomóc. Sam sie za to nie biore bo za duzy mróz, a nie mam garazu
[ Dodano: 2012-02-01, 11:49 ]
Dziś kupiłem w ASO te uszczelki i ceny kształtują sie tak:
- 038 117 070 A - 11zł
- 028 115 441 C - 17zł
We wtorek mechanik mi wymieni i zobaczymy, bo mowi ze wymiana uszczelek może nie pomóc. Sam sie za to nie biore bo za duzy mróz, a nie mam garazu
Witam odświeżę temat nieco. Przejdę od razu do rzeczy kupiłem uszczelkę w sklepie za 3 zł tą co jest miedzy blokiem silnika a podstawą uchwytu do filtra nr uszczelki 028 115 441 C ale nie mogę tego założyć to jakiś szajs, czy ktoś wie gdzie w okolicy Rzeszowa lub w Rzeszowie można kopic oryginalną ?
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Panowie po kilku latach od wymiany znów u mnie zaczęło cieknąć z tej uszczelki podstawy filtra. Teraz mam zamiar rozkręcić wszystko by mieć dobre dojście. Niech ktoś mi powie w którą stronę odkręca się przewód olejowej od turbo który jest przy filtrze? Wiem że ostatnio go nie odkręciłem bo się nie dało. Macie jakiś patent na jego odkręcenie? Nie chcę ciągnąć na hama by go nie urwać.