Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b4 ABT]Problem z zamkiem

Zablokowany
sempik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[b4 ABT]Problem z zamkiem

Post autor: sempik » 03 lut 2012, 14:05

Witam otóż, wczoraj chciałem otworzyć samochód niestety zamarzł mi zamek(prawie -30 na zewnątrz), więc biegiem do domu poszedłem bo gorącą wodę no i polałem po zamku.. nagle usłyszałem takie jakby pyknięcie jakby cos strzeliło lekko. potem chciałem włożyć kluczyk do zamka niestety wszedł tylko do połowy, może nawet nie. No ale pokręciłem troszke i zamek się otwiera i zamyka przy użyci tej części klucza, niestety problem twki w tym ze każy może byle jakim przyżądem otworzyć zamek bo kręci się i otwiera nawet bez klucza, nie mam pojęcia co sie mogło stać, wiec prosze o pomoc.

Ps. Centralny zamek zamyka dzrzwi, niestety nie używam go ponieważ, wyłączam prąd w samochodzi, bo coś mi rozładowuje akumulator czy to lato czy zima.Dlatego niezbędne mi są działające bez zarzutu drzwi od kierowcy.

Awatar użytkownika
Pieterb
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Piotr
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABK+lpg

Post autor: Pieterb » 03 lut 2012, 14:23

wygląda na rozwaloną wkładkę zamka, natomiast nie wiem czy mogła się rozlecieć od polania wodą ale możliwe że tak

sempik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: sempik » 03 lut 2012, 14:57

no własnie dla mnie to też troche absurd, czytałem dużo o tym i raczej nie spotkalem sie z taką sytuacją, może po prostu to przez te mrozy bo dużo z tym zamkiem kręcenia było, codziennie zamrznięty.. no nic dzieki za pomoc

Awatar użytkownika
PICEK1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: PICEK1 » 03 lut 2012, 15:01

Zapadki się rozeszły i przymarzły ponownie,dobrze go zagrzać,i wlać płynu do rozmrażania zamków.Ten płyn trzyma parę dni także jakiś czas będzie spokój.

Awatar użytkownika
andi77
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: andi77 » 03 lut 2012, 20:10

sempik, Nigdy nie polewaj zamka wodą. Woda na mrozie błyskawicznie zamarza i w ten sposób jeszcze pogorszysz sprawę.

spaykee
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krzysztof
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: spaykee » 05 lut 2012, 23:27

sempik pisze:więc biegiem do domu poszedłem bo gorącą wodę no i polałem po zamku..
łąaahahahhaa GENIALNIE :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Czemu od razu nie rozpaliłeś pod autem ogniska? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

kup sobie na zimę odmrażacz do zamków, a jak zrobi się cieplej to rozbierz wkładkę, przesmaruj, wyreguluj ząbki, żeby pasoiwały Ci pod konkretny kluczyk i ciesz się jego żywotnością przez kolejne lata. Tylko nie polewaj go nigdy wodą... <ok>

Swoją drogą, pewnie tą zapadkę, która ma blokować dostawanie się wody do zamka, też masz wiecznie otwartą? :idea:

sempik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: sempik » 06 lut 2012, 20:38

heh, już wszystko wporządku, jednak zameczek zamarzł, dzisiaj troche było cieplej i wszystko smiga jak dawniej dzieki z pomoc:D

Zablokowany

Wróć do „Centralny zamek, alarm, immobilajzer.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl